Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων ετοιμάζει η συγκυβέρνηση

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, για να μην παρεμποδίζεται δήθεν η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕκαι της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το μέτρο, που στην ουσία στοχεύει να περιορίσει και να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Ισχυρίστηκε μάλιστα προκλητικά ότι «αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού, όπως είπε, μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών.
«Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας.
Αναφερόμενος στην συγκρότηση Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός υποκριτικά δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να δώσει το «παρών» και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, συμμετέχοντας στο «κυνήγι» της αδήλωτης εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ΓΣΕΕ, με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών, θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα αυτό, ισχυριζόμενος πως «δεν θα δεχθεί την ποδηγέτηση της εκτελεστικής εξουσίας»
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: