Στη γενικότερη προσπάθεια να υποβοηθήσουν ο καθένας για λογαριασμό του την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με ψευτοδιλήμματα και να αποπροσανατολίσουν το λαό από την στρατηγική που ενιαία υπηρετούν, ενέταξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη διαμάχη για όσα είπε στο συνέδριο της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Μ. Βορίδης.Μιλώντας το Σάββατο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».
Η αποστροφή αυτή έδωσε αφορμή για μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τους συνεταίρους τους στη ΝΔ, προσπάθησαν να επαναφέρουν πλαστές διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν («δεξιά» - «αντιδεξιά», «προοδευτική» - «συντηρητική» παράταξη) για να κρύψουν ότι τα δυο κόμματα, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιστορικές καταβολές, υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.
Στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν αναφορές στο «ακροδεξιό» παρελθόν του Μ. Βορίδη και παρουσίαζαν το ΠΑΣΟΚ σαν θεματοφύλακα της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Αμυνας, Φ. Γεννηματά, η οποία είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου». Για το θέμα υπήρξε και τηλεφωνική συνομιλία τουΕ. Βενιζέλου με τον Α. Σαμαρά.
Από τον ψευτοκαβγά δεν έλειψε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας τους ψευτοδιαχωρισμούς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σε μήνυμά στο twitter, ο Δ. Παπαδημούλης έγραψε: «Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Αν. Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς....». Στις δηλώσεις Βορίδη αντέδρασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του, σκιαμαχώντας με τη ΝΔ για το ποιος από τους δυο ευθύνεται για την κρίση, σαν αυτή να είναι προϊόν πολιτικής διαχείρισης και όχι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Πάντως, ο Μ. Βορίδης επανήλθε την Κυριακή (Mega), για να επιβεβαιώσει ότι η ομιλία του είχε γενικότερες στοχεύσεις, σχετικές με την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Είπε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ χρέος της ΝΔ να ανατρέψει την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και των αξιών της αριστεράς στην Ελλάδα. Και ως έκφραση ιστορική αυτών των συγκεκριμένων ιδεών, αναφέρθηκα στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ του '80 και του Ανδρέα Παπανδρέου για τη διαμόρφωση των ελλειμμάτων, του μεγάλου χρέους και των συγκεκριμένων πρακτικών που ακολουθήθηκαν τότε (...) Το γεγονός ότι υπάρχει μια συγκυβέρνηση δεν σημαίνει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ταυτότητες και έχουν γίνει ένα πράγμα».
Σύμφωνος με τις θέσεις Βορίδη εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, μιλώντας την Κυριακή στο «Mega». Σε δική του παρέμβαση, ο πρώην πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης έγραψε στο διαδίκτυο: «Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη δικαιοσύνη σε όλους. Αλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».
902.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου