Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κ. Στάθη Σταυρόπουλε γιατί επιστρέψατε στο 1991;



Μεγάλη μπουκιά να καταπίνεις, μεγάλη κουβέντα να μη λες, λέει η παροιμία. Ο κ. Στάθης Σταυρόπουλος όμως κάνει και τα δυο και πολλές φορές όταν καταφέρεται κατά του ΚΚΕ. Έγραψε και σκίτσαρε το 1991 κατά των «απολιθωμάτων», των «δογματικών» που υπερασπίστηκαν την ύπαρξη και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ. Έγραψε και άλλες φορές ανυπόστατα πράγματα, δηλώνοντας ότι δεν θα ξαναασχοληθεί με το ΚΚΕ, όπως στις πρόσφατες εκλογές. Όμως το άρθρο του στο enikos.gr (2/4/2013) είναι μάλλον ό,τι χειρότερο έχει γράψει.
    Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, που τσάκισαν ανελέητα τα επιχειρήματα και τις θέσεις όλων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τι βρήκε να πει για το ΚΚΕ; Ότι το ΚΚΕ δήθεν λέει ότι «όλες οι επιλογές είναι το ίδιο αδιέξοδες για το λαό εφόσον δεν σχετίζονται με την πάλη για το σοσιαλισμό». 
    Εσείς που εγκαλείτε το ΚΚΕ, υποτίθεται από θέσεις του μαρξισμού-λενινισμού, πείτε μας γιατί θα ήταν επιζήμιο, αν στις ανακοινώσεις του για την Κύπρο έλεγε ότι η λύση για το λαό, πέρα από την αξία του αγώνα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων; Εκατό χρόνια σχεδόν μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση του 1917, σήμερα ο σοσιαλισμός δεν είναι επίκαιρος και αναγκαίος;

    Όμως πού το βρήκατε και το πετάτε έτσι στους αναγνώστες σας, ότι το ΚΚΕ λέει ότι «προϋπόθεση για να έχει νόημα φιλολαϊκό είναι να παλεύει ο λαός για το σοσιαλισμό»; Πού έβαλε αυτή την προϋπόθεση το ΚΚΕ για να οργανωθεί η πάλη του λαού κατά των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων;
    Αλήθεια, όταν το ΚΚΕ πήρε θέση κατά του «σχεδίου Ανάν» και κάλεσε και το λαό της Κύπρου να το απορρίψει, του είπε το «όχι» σου δεν έχει νόημα χωρίς να έχεις σοσιαλισμό; Αυτό δεν είναι ψέμα; 
    Λέει ο Στάθης Σ.: «Το ότι η γραμμή που ακολουθεί το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιφέρει βελτίωση της θέσης του λαού (και βεβαίως της εργατικής τάξης) μέσα στο πολιτικό σύστημα, το δείχνει η ίδια η ζωή»! 
    Για ποιο πράγμα κατηγορείτε το ΚΚΕ; Για το ότι ο καπιταλισμός σαπίζει και έχει τραγικά αδιέξοδα, γιατί είναι αντιδραστική η ΕΕ, για τη χρεοκοπία όλων των μορφών καπιταλιστικής διαχείρισης είτε με συντηρητικές είτε και με αριστερές κυβερνήσεις, ακόμα και με τη συμμετοχή ΚΚ; Το κατηγορείτε δηλαδή ότι δεν μπορεί να κάνει το θαύμα. Να βρει λύση φιλολαϊκή εκεί που δεν υπάρχει. Μέσα στο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί μια κοινωνία και οικονομία όπου κυριαρχούν παντού τα μονοπώλια. 
     Η απόδειξη όσων προσάπτει στο ΚΚΕ για τον Σ.Σ. είναι: Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα. Ξέρετε πόσες φορές το έχουμε ακούσει από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλες δυνάμεις του συστήματος; Όταν το ΚΚΕ πήρε θέση κατά του Μάαστριχ - «ευρωμονόδρομου», της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, κατά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για την ονομασία της FYROM, κόντρα σε όλο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα (και στο κόμμα σου μαζί), το ΚΚΕ 4,5% είχε πάρει στις εκλογές. Ποιος όμως δικαιώθηκε; 
    Οι εκλογές ήταν μόνο μία μάχη. Και το ερώτημα είναι, τι έχετε να πείτε στους αριστερούς ψηφοφόρους για τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες και την ταχύτατη ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές; Δεν είναι εξαπάτηση να τους υπόσχεσαι ότι θα καταργήσεις μνημόνια και δανειακές συμβάσεις (μέσα στην ΕΕ) και λίγους μήνες μετά να λες «δεν πρόκειται να σκίσουμε τις συμφωνίες με την ΕΕ»; Να υμνείς την αντιλαϊκή πολιτική Ομπάμα, τον Καραμανλή, τη «λαϊκή δεξιά», να αναπτύσσεις συνεργασίες με τον Καμμένο; Είστε πολύ εμπαθής με το ΚΚΕ. Διαφορετικά δεν θα φτάνατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι ετεροκαθορίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ(!). Σε λίγο θα μας πείτε ότι είμαστε κατά των ΗΠΑ και του ΔΝΤ επειδή ο Τσίπρας τάχθηκε υπέρ. 
    Υιοθετείτε και γράφετε όλα όσα εκτοξεύτηκαν εναντίον της Αλέκας Παπαρήγα και άλλων στελεχών του ΚΚΕ. Είναι αδιανόητο όμως να κατηγορείτε το ΚΚΕ και τα στελέχη του για «ανθρωποφαγία και ιδεολογική τρομοκρατία», επειδή έκαναν επώνυμη κριτική. Με άλλα λόγια, όποιος υπερασπίζεται τις θέσεις του ΚΚΕ είναι ανθρωποφάγος. Αντίθετα, κ. Σταυρόπουλε, τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ που υπερασπίζονται το Κόμμα τους, τις αρχές του και τις θέσεις του, είναι αυτοί που δέχονται την ανθρωποφαγία, την τρομοκρατία του συστήματος, των μηχανισμών. Όχι γιατί κάνει λάθη, αλλά γιατί δεν κάνει το μεγάλο λάθος. 
    Τέλος, ο Στάθης Σ. κατηγορεί το ΚΚΕ ότι διεκδικεί το αλάθητο, όταν σε όλο του το κείμενο σέρνει στο ΚΚΕ τα μύρια επειδή αναγνωρίζει τολμηρά τα λάθη του μπροστά στο λαό και κυρίως διδάσκεται απ’ αυτά, βγάζει σωστά συμπεράσματα για το σήμερα.

902.gr

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Ο κος Κόινερ με τα μπαρμπαδάκια του και την μέρσι του θα έχει να λέει ιστορίες στον Διονύση του για τον Οδηγητή που πουλούσε στην ομόνοια και τα πρώτα του το βήματα στη Σολωμού 25. Τώρα έγινε θεωρητικός επιπέδου Έγκελς όλα τα ξέρει.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Πώς το έγραψε ο Βαρναλης....

Σαν έκατσε ο Καραμπουζούκης κάτου από το θόλο,
σηκώθη και προσκύνησε το δωδεκάθεον όλο.
Κι οι έδρες όλες, μαρμαρένιες ή κρεατινές,
του Μηδενός ζωτωκραυγάσαν το αχανές