Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δημιουργούν άθλιους συνειρμούς


Συνεχίζει η «Καθημερινή» στο χτεσινό της φύλλο την προπαγάνδα της με στόχο την κατάργηση του δικαιώματος των παρατάξεων να συμμετέχουν στις φοιτητικές εκλογές. Δεν είναι καινούργια αυτή η προσπάθεια. Το συγκεκριμένο συγκρότημα ΜΜΕ είχε πρωτοστατήσει πριν τέσσερα χρόνια στην προπαγάνδιση - ή καλύτερα να πούμε στην υπαγόρευση δημιουργίας - του λεγόμενου «κινήματος των ανοιχτών σχολών», με στόχο και πάλι την κατάργηση των παρατάξεων και τη δημιουργία μιας ανώνυμης και εύκολα χειραγωγήσιμης μάζας φοιτητών που θα υπερασπίζονται την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Φυσικά και τότε δεν τα κατάφεραν.
Τώρα, στο χτεσινό της ρεπορτάζ, περιγράφει πλευρές των εκφυλιστικών μηχανισμών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Δεν τις κατονομάζει όμως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι κάνουν όλες οι παρατάξεις. Τάχα μου ότι όλες οι παρατάξεις ξόδευαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον προεκλογικό τους αγώνα, τάχα μου ότι οι «φοιτητοπατέρες» απολάμβαναν ειδικά προνόμια, ακόμα και ότι οι παρατάξεις λαμβάνουν κάποια «ετήσια χρηματοδότηση» (από πού άραγε) λέει και όλη αυτή τη σαπίλα δεν τη χρεώνει εκεί που ανήκει, στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ δηλαδή, αλλά τη χρεώνει γενικά κι αόριστα στις... παρατάξεις. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μπλέκει και την «Πανσπουδαστική» σε αυτή τη σαπίλα λέγοντας ότι «έβγαζε ασύλληπτους αριθμούς αφισών» και ότι «η ΔΑΠ αντέγραψε εγκαίρως το οργανωτικό μοντέλο της ΚΝΕ, πρώτης όλων στους κομματικούς μηχανισμούς»!
Ο στόχος είναι παραπάνω από εμφανής: Προσπαθούν να ταυτίσουν με τον εκφυλισμό κάθε είδους συλλογική οργάνωση των νέων. Δε θα τους περάσει!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: