Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις για το αντικομμουνιστικό βίντεο που αναμετέδωσε η ΔΟΕ


Την περασμένη Παρασκευή αναρτήθηκε στο λογαριασμό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο Facebook βίντεο, που αναφέρεται σε ένα από τα αγαπημένα θέματα των αντικομμουνιστών όλων των χρωμάτων, με τίτλο «Τα αμερικάνικα κολέγια των ΚΚέδων» και στόχο την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το βίντεο προέρχεται από το youtube, όπου το ανέβασε κάποιος με το ψευδώνυμο Ι. Μεταξάς, συνοδεύοντάς το και με σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Στον «τοίχο» του λογαριασμού της ΔΟΕ το ανάρτησε όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο γγ της Ομοσπονδίας, σχολιάζοντάς το με τη φράση «Συνέπεια λόγων και έργων!!».

Πρόκειται για χοντροκομμένη και βρώμικη αντιΚΚΕ παρέμβαση εκπροσώπων της ΠΑΣΚ, που γίνεται μέσα από ιστοσελίδα συνδικαλιστικής ομοσπονδίας, καθώς την ανάρτηση επιβράβευσε (κάνοντας like!) και ο πρόεδρος της ΔΟΕ (επίσης της ΠΑΣΚ),κατακεραυνώνοντας μια δασκάλα που διαμαρτυρήθηκε, παρότι όπως δηλώνει η ίδια δεν ανήκει στο χώρο του ΚΚΕ. Προφανώς η αναπαραγωγή της επιχειρηματολογίας και των ψευδολογιών των χρυσαυγιτών ήταν απαραίτητη στους ρεφορμιστές της ΔΟΕ ενόψει των εκλογών των διδασκαλικών συλλόγων για εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, ήταν και μια ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις αντικομμουνισμού, συμμετέχοντας στην επίθεση κατά του ΚΚΕ, ενόψει του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος.
Θ. Δριμάλα: Επικίνδυνος ο κατήφορος της ΠΑΣΚ και κατ' επέκταση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ
Το παραπάνω γεγονός καταδίκασε η Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, η οποία αναφέρει για το γεγονός: «Πρόκειται για επικίνδυνο κατήφορο της ΠΑΣΚ και κατ' επέκταση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ. Πρόκειται για χοντροκομμένη και βρώμικη αντι-ΚΚΕ παρέμβαση εκπροσώπων της ΠΑΣΚ, που γίνεται μέσα από ιστοσελίδα συνδικαλιστικής ομοσπονδίας, καθώς προφανώς η αναπαραγωγή της επιχειρηματολογίας και των ψευδολογιών των χρυσαυγιτών ήταν απαραίτητη στους ρεφορμιστές της ΔΟΕ ενόψει των εκλογών των διδασκαλικών συλλόγων για εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Να σημειωθεί ότι στο αίτημα της ΔΟΕ για συνάντηση με τα κόμματα, το ΚΚΕ ήταν το πρώτο και μόνο ως τώρα κόμμα που ανταποκρίθηκε αμέσως. Η πλειοψηφία όμως της ΔΟΕ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη γραμμή συναίνεσης και υποταγής, που έχει διαχρονικά ακολουθήσει, καταφεύγει στη γνωστή τακτική του χοντροκομμένου αντικομμουνισμού (εκτός από το χρυσαυγίτικο βίντεο του εκπροσώπου της ΠΑΣΚ είχε βγάλει μετά τη συνάντηση και αντικομμουνιστική ανακοίνωση η ΔΑΚΕ).
Παράλληλα τίθεται το ερώτημα: Από πότε η ΔΟΕ λειτουργεί λογαριασμό στο facebook όπου καθένας θα μπορεί να αναρτά ό,τι θέλει πέρα κι έξω από κάθε συλλογική απόφαση;
Συνάδελφοι, καταδικάστε τον κατήφορο της ΔΟΕ, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».
Ακόμα συμπληρώνει για το ρόλο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη ΔΟΕ:
«Τη βρώμικη στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ κατήγγειλαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που με ανακοίνωσή τους από τη μια στηλιτεύουν το γεγονός, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τον αντικομμουνιστικό κατήφορο της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, από την άλλη εγκαλούν το ΠΑΜΕ για "ευκαιριακές συμπράξεις" με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ! Ας γνωρίζουν οι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί"! Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που έχουν μετατραπεί σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα, που όταν το ΠΑΜΕ ανέδειξε από την έναρξη της κρίσης την ανάγκη να ξεπεραστούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μίλαγαν για διάσπαση».
Ενώ τέλος καλεί: «Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Συσπειρωθείτε στους Συλλόγους και στις ΕΛΜΕ. Συμπορευτείτε με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που αποτελεί το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή θύελλα.
Οργάνωση, ταξική ενότητα και πάλη για να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να συγκρουστούμε με την ΕΕ και τα μονοπώλια και να πάρουμε τον πλούτο στα χέρια μας, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα».
Καταγγελία και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης»
Καταγγελία εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης» για την απαράδεκτη αναπαραγωγή αντικομμουνιστικού βίντεο από τη ΔΟΕ σε ιστοσελίδα της, αλλά και για το σχολιασμό του από τον γγ της Ομοσπονδίας και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, μέλος της ΠΑΣΚ. Ο Σύλλογος ζητάει να πάρει άμεσα θέση η ΔΟΕ και να παραιτηθεί ο γγ της ΔΟΕ.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: