Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Γ. Δραγασάκης: Η στάση του ΣΕΒ προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απαρατήρητη

Την ενόχληση τη δική του και της ηγεσίας του κόμματος για την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μετατρέπεται σε ένα κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ των περασμένων χρόνων, φανερώνει ο βουλευτής του Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «ο στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ούτε ένα νέο ΠΑΣΟΚ ούτε ένα άλλο ΚΚΕ, αλλά να διαμορφώσουμε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς στραμμένο στο μέλλον...» και αυτό υποστηρίζει θα γίνει με τη διπλή υπέρβαση «τόσο του "μοντέλου" του υπαρκτού σοσιαλισμού όσο και της σοσιαλδημοκρατίας που μεταλλάχθηκε σε υπηρέτη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».
Προφανώς ο Γ. Δραγασάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνουν ΚΚΕ αφού αποχώρησαν από το ΚΚΕ ως όψιμοι θιασώτες του καπιταλισμού και απαρνούμενοι το σοσιαλισμό. Αυτά είναι γνωστά, το κεντρικό ερώτημα είναι τι ακριβώς θα κάνει και υπέρ ποιων ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το «νέο υπόδειγμα της Αριστεράς» έχει τη στήριξη και των βιομηχάνων.
Σε σχετική ερώτηση ο Γ. Δραγασάκης απαντάει πως «το γεγονός ότι ο ΣΕΒ δείχνει να αναγνωρίζει το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα αδιέξοδα της ασκούμενης πολιτικής συνιστά ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο». Φυσικά και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πως οι βιομήχανοι κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς όχι επειδή θα τους ταράξει με μέτρα σε βάρος τους.
Οπότε, αν δεν την πληρώσουν την κρίση οι βιομήχανοι και λοιποί πλουτοκράτες, ποιος θα την πληρώσει αν και όποτε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Με αφορμή το χρέος, ο Γ. Δραγασάκης απαντάει εμμέσως αλλά σαφώς πως την κρίση θα την πληρώσει ο λαός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το χρέος πρέπει «έστω να το φέρουμε στις αντοχές μας». Άρα να το πληρώσει - σε ύψος που να το αντέχει - ο λαός, που είναι ο μόνος που δεν το δημιούργησε!
Προσθέτει μάλιστα και το επιχείρημα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλασάρει σαν φιλολαϊκό. Λέει «να διεκδικήσουμε τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή η εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους, όσο κι αν είναι αυτό, να πραγματοποιείται εφόσον θα έχουμε αύξηση του εθνικού προϊόντος». Η θέση αυτή απαντά στο γιατί οι βιομήχανοι «γλυκοκοιτάζουν» και τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ασπάζεται την καπιταλιστική ανάπτυξη που θα προέλθει από Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα με τους καλούς και όχι τους «πειρατές» επενδυτές.
Επίσης ο Γ. Δραγασάκης για μια ακόμα φορά επιχειρεί να καθησυχάσει τους καλούς επενδυτές – ομίλους, εντός κι εκτός Ελλάδας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει παραμονή σε ευρώ και ΕΕ, λέγοντας ότι «η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά μια αυτονόητη αριστερή στρατηγική, όπως εμφανίζεται μερικές φορές».
Οπότε και παραμονή στην αγέλη των λύκων, με τους βιομήχανους να περιμένουν τα κέρδη από την ανάπτυξη, και με το λαό να έχει το χέρι απλωμένο και το στόμα του κλειστό.
Το «νέο υπόδειγμα της αριστεράς» - κατά τη ρήση Δραγασάκη - είναι τόσο νέο όσο και οι αναζητήσεις του αποκαλούμενου «τρίτου δρόμου» των δύο προηγούμενων αιώνων που όλες οδήγησαν στην αποδοχή και τη στήριξη του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: