Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι ναζί υμνούν χούντες και αριστοκρατία

Τιμή στις αντιδραστικές τους ρίζες αποδίδουν στην ιστοσελίδα τους τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σε ανάρτηση με τίτλο «Ο μύθος της Χρυσής Αυγής»: «(...) Η Χρυσή Αυγή (...) δεν αποτελεί ένα ιστορικό "ατύχημα", μια σφήνα σε μια χώρα δίχως το ανάλογο παρελθόν, μια ύβρις ενάντια στην δημοκρατική παράδοση της χώρας (...) αλλά μια ρεβάνς δικαίωσης (...)».
Παραπέμπουν στο «κίνημα των Επίστρατων υπό την άτυπη ηγεσία του Ι. Μεταξά, το πρώτο μαζικό Εθνικιστικό κίνημα (αυτά που η πολιτειακή ανάλυση ονομάζει "φασιστικά") της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Εδώ οφείλουμε μια παρένθεση: Η τελευταία λεπτομέρεια ας λειτουργήσει σαν σφυρί που θα τσακίσει το γνωστό τσιτάτο των απολογητών της δημοκρατικής παρακμής "στη χώρα που πολέμησε το φασισμό, δεν νοείται η αναβίωσή του". Η χώρα μας ποτέ δεν "πολέμησε τον φασισμό", ίσα ίσα στα σπλάχνα της γεννήθηκε και ανδρώθηκε».
Παραπέρα, αφού μιλούν εναντίον της «απολίτιστης μπολσεβίκικης επιδρομής» και «αριστερών αποστατών», στέκονται στην «αναλαμπή διεκδίκησης της παλιάς αίγλης που συντελέστηκε με το πραξικόπημα του 1967», δίνοντας τον χαρακτηρισμό στους συνταγματάρχες «άνθρωποι καλής προαίρεσης».
Ακολούθως διακηρύσσουν ότι «Η ζωή έχει νόημα μόνο όταν βιώνεται στα χαρακώματα και στα άκρα (...) όπερ εγένετο ο σύγχρονος Χρυσαυγιτισμός. Βίαιος, οργισμένος και ρωμαλέος (...) έρχεται η Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο, όπου θα κληθεί να παίξει τον ρόλο της μάνας που θα γεννήσει την νέα Αριστοκρατία του Αίματος! Την Αριστοκρατία που θα εισακούσει στον Ιερό Νόμο της Εκδίκησης (...)» κτλ, κτλ σε ένα παραλήρημα που επιβεβαιώνει ότι: οι χρυσαυγίτες, πολιτικοί απόγονοι των ναζί, των φασιστών, των χουντικών, είναι εφεδρεία του εκμεταλλευτικού συστήματος, μπράβοι των μονοπωλίων, που τους ανασύρουν από το βόθρο τους ως εφεδρεία τραμπούκων, στην προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να εκφοβίσει το λαό (απειλώντας τον με χαρακώματα, ρεβάνς, βία, εκδίκηση!), να τον αφοπλίσει, προκειμένου να σκύψει κεφάλι και να πληρώσει, να σηκώσει όλα τα βάρη της κρίσης του για να μείνει αλώβητη η αριστοκρατία του πλούτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: