Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αντιδράσεις στην απόφαση του ΣτΕ για την απαγόρευση διαδηλώσεων

Το «πράσινο φως» για τηναπαγόρευση των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τη βούληση του τοπικού αστυνομικού διευθυντή, έδωσε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του να κρίνει νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η άρχουσα τάξη, το πολιτικό προσωπικό της, το κράτος και η δικαιοσύνη
της επιχειρούν να εμπεδώσουν και με αυτόν τον τρόπο, το δόγμα «νόμος και τάξη» και να τσακίσουν με τις απαγορεύσεις, τους περιορισμούς, την τρομοκρατία και την καταστολή τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι το ΠΔ που φέρει την υπογραφή του Ν. Δένδια, υπουργού της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) αναφέρει ότι: «Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά
στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης». Και ότι «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και
της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις». Όσο για το τι εννοούν με τα περί «κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης» αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και χρόνια ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι και ο δήμαρχος της Αθήνας έχουν καταθέσει σχετική πρόταση...

Με το σχέδιο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, ακόμα και μια συγκέντρωση 1.000, 5.000 ή 10.000 ανθρώπων σε κεντρικό δρόμο μεγάλης πόλης μπορεί να κρίνεται ότι είναι μικρή σε σχέση με την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και των μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής... Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι «Η εκτίμηση περί του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση...» όπως αναφέρει το σχέδιο.
Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη: Το ΠΔ να μείνει στα χαρτιά
Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταδικάζει την έγκριση από το ΣτΕ του κυβερνητικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις.
Όπως τονίζει: «Για άλλη μια φορά το ανώτατο δικαστήριο δίνει απροκάλυπτα νομική κάλυψη στην αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Γίνεται εξάρτημα του μηχανισμού επιβολής του κυβερνητικού δόγματος "νόμος και τάξη".
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να υπακούσουν σε μια τέτοια άδικη και βάρβαρη "νομιμότητα", να δεχτούν να μπουν στο "γύψο" τα δικαιώματά τους για να μη διαταραχθούν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και επίδοξων μεγαλοεπενδυτών – ληστών του λαϊκού πλούτου.
Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί σε συναγερμό το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να μην περάσει ο περιορισμός των διαδηλώσεων! Το αντιδραστικό Προεδρικό Διάταγμα που πλήττει βάναυσα τις λαϊκές ελευθερίες, να μείνει στα χαρτιά!».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: