Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Όποιος δεν μοιραστεί τον Αγώνα θα μοιραστεί την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση!

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Όλοι στις διαδηλώσεις μαζί με τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας! Να δείξουμε τη δύναμή μας, να απαντήσουμε στη σφαγή, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή! Καμία αναμονή! Μπορούμε να αναμετρηθούμε και να νικήσουμε!
Όποιος δεν μοιραστεί τον Αγώνα θα μοιραστεί την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση!
Κυβέρνηση και Τρόικα προσαρμόζουν βίαια το Τεχνολογικό Λύκειο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.
Καταργούν 46 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Κλείνουν σχολεία, τμήματα και ταυτόχρονα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση (ΚΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ…) να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
Στέλνουν στην ανεργία αρχικά 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Δεν θα είναι οι τελευταίοι! Ταυτόχρονα, μετακινούν υποχρεωτικά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Στερούν τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο! «Με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας» στέλνουν τα παιδιά για δουλειά, για τζάμπα εργασία. Αυτό είναι το περιβόητο διττό σύστημα εκπαίδευσης: από το θρανίο στην εργασία χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα.
Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς! Των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο έχουν σχεδιάσει επιχειρηματίες-Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, πριν τα Μνημόνια.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη και ΕΒΕ, κάθε άνεργο.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάλεσαν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα κατέθεσαν πρόταση στο ΔΣ της ΔΟΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιουλίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Όλοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 12:00.
Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 11 Ιουλίου.
Όλοι στην Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου της σφαγής!
Να εμποδίσουμε κάθε απόλυση, κάθε πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα στη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών μας!
Ένας για όλους και όλοι για έναν! Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων!
Λαϊκή Συμμαχία για τη Λαϊκή Αντεπίθεση!

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό τούτο: Αν δεν σηκώσουμε κεφάλι, αν δεν παλέψουμε ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους, αν δεν ανατρέψουμε τη σάπια κοινωνία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ανθρώπινη ζωή εμείς και τα παιδιά μας δεν πρόκειται να δούμε!
Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί
θ'αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού
όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.
(Μπ. Μπρεχτ)

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: