Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αντικομμουνιστική φρενίτιδα της ΕΕ με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουγγαρία

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη
Καταγγέλλοντας την αντικομμουνιστική φρενίτιδα της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου απέναντι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και αιτιολογώντας την καταψήφιση της έκθεσης «Η κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων: πρότυπα και πρακτικές στην Ουγγαρία», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκηςτόνισε τα εξής: 
«Η σημερινή συζήτηση και η σχετική έκθεση για την Ουγγαρία είναι υποκριτική. Αποσκοπεί να δώσει επίφαση δημοκρατικότητας στο Ευρωκοινοβούλιο και να ενισχύσει τους αυταρχικούς ευρωενωσιακούς μηχανισμούς και μέτρα. Το ευρωκοινοβούλιο συζητά για την Ουγγαρία ενώ πολύ χειρότερα συμβαίνουν στην Ελλάδα (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απαγορεύσεις απεργιών και επιστρατεύσεις απεργών, κλείσιμο ΕΡΤ, απειλές εναντία στον 902 κλπ) αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο σιώπησαν, άλλα ενθάρρυναν και στήριξαν την απαγόρευση των Κομμουνιστικών Κόμματων, τις διώξεις σε βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και την αποκατάσταση των ναζί και των συνεργατών τους σε μια σειρά πρώην σοσιαλιστικές χώρες, σήμερα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας.
Τα όργανα της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο ισχυρίζονται ότι απειλείται δήθεν το "κράτος δικαίου", ενώ μαζί με τις αστικές κυβερνήσεις κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της εργατικής τάξης, εντείνουν   τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Κανένας τους δεν λέει τίποτα για τις αίτιες της σημερινής κατάστασης στην Ουγγαρία, γιατί είναι και δικό τους έργο η παλινόρθωση του καπιταλιστικού συστήματος, η εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ο έξαλλος αντικομμουνισμός, το χτύπημα των κατακτήσεων του σοσιαλισμού και η κατασυκοφάντησή του.
Δεν αναγνωρίζουμε στην ΕΕ και στο πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων το δικαίωμα να παριστάνουν τους τιμητές των λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι υπόθεση των λαών που για να τα κατακτήσουν πρέπει πρώτα να απαλλαγούν από την εξουσία των μονοπωλίων και από την ΕΕ».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: