Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Όσοι απολυθούν ...απολύθηκαν και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τηνπαραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Άρα υποστηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη που θα έχει σαν μοχλό τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και η συγκυβέρνηση, αλλά κυρίως ο ΣΕΒ με τον πρόεδρό του να δηλώνει κατά την επίσκεψη Σόιμπλε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μοναδικός σήμερα μοχλός ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί πως ούτε ένα ούτε δύο αλλά συνολικά τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας εξηγούν ότι είναι θετικό πως οι βιομήχανοι γλυκοκοιτάζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και πως μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια στο λαό, δηλαδή δεν θα πάρει πίσω κανένα αντιλαϊκό μέτρο.
Τόσο ο Γιάννης Δραγασάκης το Σάββατο στην «Εφημερίδα των συντακτών», όσο και οΓιάννης Μηλιός τη Δευτέρα επίσης στην «Εφημερίδα των συντακτών» υποστηρίζουν με σαφήνεια πως αφ' ενός δεν θα θιγούν τα κέρδη των ομίλων, αφ' ετέρου θα δημιουργήσουν κερδοφόρα πεδία επενδύσεων για το κεφάλαιο και με τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, πρακτική που εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '90!

Σήμερα Τρίτη η Ρένα Δούρου στον ΑΝΤ1 είπε τα ίδια για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή θέλει την περιβόητη «υγιή καπιταλιστική ανάπτυξη».
Όσο δε για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει επίσημα ότι δεν θα παρθούν πίσω τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, όπως άλλωστε δεν κατατέθηκε ποτέ τροπολογία για την κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου όπως έταζε το 2012 πριν από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση.
Μέρες τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξηγεί και αναλύει - όπως έκανε και σήμερα Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» - ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει, ακριβώς γιατί παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έταζαν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και έκαναν τα εντελώς ανάποδα μετεκλογικά».
Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ αναποδογυρίζει τις θέσεις του ως αξιωματική αντιπολίτευση, πριν καν γίνει - αν γίνει - μέρος της διακυβέρνησης της Ελλάδας.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθαρίζει και κάτι άλλο, επειδή πολλά κοκόρια λαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως αυτά που ο ίδιος λέει είναι και η επίσημη θέση της ηγεσίας του κόμματος, διότι «επί λέξει, τα ίδια είπε και ο Αλ. Τσίπρας, στις αρχές Ιουλίου, και αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».
Άρα όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε αυτά που λέει ο Τσίπρας, ο Παπαδημούλης και άλλοι, τότε προφανώς είναι «δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».
Πέραν αυτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασπάζεται και τα επιχειρήματα περί «επίορκων» για τις απολύσεις στο Δημόσιο, όπως ακριβώς είχε πράξει και - η έτερη κυβερνώσα αριστερά - η ΔΗΜΑΡ για να συμφωνήσει και με τις απολύσεις και με την κινητικότητα, αρκεί να μην είναι οριζόντια τα μέτρα!
Ο Δ. Παπαδημούλης λέει πως «τα ίδια ισχύουν και στο θέμα του Δημοσίου. Αν απολυθούν κάποιοι επίορκοι, για παράδειγμα, η δική μας δέσμευση δεν είναι να τους επαναπροσλάβουμε» και συνεχίζει «όπου πάλι υπάρχουν αποφάσεις άδικες, αναξιοκρατικές και αντισυνταγματικές, φυσικά θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα επαναφέρουμε τα πράγματα στη νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που θα μας δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε».
Δηλαδή όσοι απολυθούν απολύθηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εξετάσει «προβληματικές» αποφάσεις, αλλά υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της δημοσιονομικής κατάστασης, που όποιες κι αν είναι θα είναι για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις!
Αν ληφθούν υπόψη σαν παράδειγμα οι απολύσεις των 2.662 εργαζομένων στην ΕΡΤ, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξέταζε αν αυτή η απόφαση π.χ. είναι αντισυνταγματική και ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει προσωρινά και τελεσίδικα ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι συνταγματικές, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κρυφτεί» πίσω από τη νομιμότητα. Απλά πράγματα...
Οπότε γίνεται κατανοητό σε όλο και περισσότερους ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει φανερή την ταύτισή του με τη στρατηγική του κεφαλαίου (που ασπάζονται ήδη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα), τόσο θα οξύνει την αντιπαράθεση με σημεία αιχμής όχι την οικονομία, αλλά τη δημοκρατία, φτάνοντας στο σημείο να μιλούν ορισμένοι και για «χούντα» για να ικανοποιήσουν την ορθότητα της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς έκαναν επί χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενώ συμφωνούσαν σε όλα (το απέδειξαν με τις συγκυβερνήσεις) κονταροχτυπιούνταν ολημερίς για τα σκάνδαλα της πολιτικής τους.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: