Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στο σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ


Χτες, ο enikos.gr με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παρουσίασε μια δημοσκόπηση της εταιρείας MRB. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού ανέφερε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί για την εκλογική αναμέτρηση. Πρόσθεσε δε ότι το 25% - 30% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουμε ότι το ποσοστό του ΚΚΕ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, είναι 4%. Και αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση των στοιχείων, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί.
Τι είπε συγκεκριμένα; «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί σε αυτές τις εκλογές διότι χάνει έδαφος καθώς περνά ο καιρός και σας λέω από τώρα ότι περίπου το 25%-30% πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ποσοστό που αξίζει να συζητηθεί». Και στη συνέχεια: «Εξακολουθώ να λέω ότι το κόμμα - κλειδί για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία είναι το ΚΚΕ».
Είναι προφανές ότι ο εκπρόσωπος της MRB στην ουσία εννοούσε το εξής: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος εάν το ΚΚΕ πέσει πολύ χαμηλά. Αρα έλεγε ανοιχτά ότι για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα πρέπει οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας σαφώς ανοιχτό κάλεσμα για συρρίκνωση του ΚΚΕ. Στο σχέδιο χτυπήματος του ΚΚΕ από την άρχουσα τάξη, τα αστικά κόμματα και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ που το παλεύει με νύχια και με δόντια και έχει συμμάχους.
Καταγράφουμε το συγκεκριμένο παράδειγμα για τον εξής λόγο: Στο δρόμο προς τις κάλπες, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα δουν πολλούς τρόπους, ωμούς ή πιο «κομψούς» που θα έχουν ως στόχο να παραπλανήσουν ή να κατευθύνουν ψηφοφόρους του Κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να προβληματίσει το λαό το γεγονός ότι τμήμα των αστικών ΜΜΕ κάνει συστηματική δουλειά, με στόχο να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ. Είτε χοντροκομμένα είτε πιο αθώα αλλά εξίσου επικίνδυνα.
Ομως, ακριβώς αυτό είναι και ένας βασικός λόγος, για να μείνουν οι ψηφοφόροι αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ, να το στηρίξουν με την ψήφο τους. Αλλά και κόσμος που σκέφτεται το τι θα ψηφίσει να κάνει το βήμα και να ψηφίσει ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: