Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

 Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί


Η φαιδρότητα πάει παρέα με την αλαζονεία στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ,που καταγγέλλουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τον δήθεν αποκλεισμό τους από το προεδρείο της ΟΤΟΕ.
Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για τον αποκλεισμό τους φέρουν οι ίδιοι, αφού η εμμονή τους για την καρέκλα του αντιπροέδρου τους οδήγησε τελικά να μη δεχτούν καμία άλλη θέση στο προεδρείο. Δεν τα βρήκαν φαίνεται στη μοιρασιά με την ΠΑΣΚΕ και αφού πρώτα διασφάλισαν τα συνδικαλιστικά τους προνόμια, αποσπάσεις, κλπ., χύνουν σήμερα προβοκατόρικα και βρώμικα το δηλητήριο και το ψέμα τους ότι τάχα φταίει το ΠΑΜΕ.
Έχουν τεράστιο θράσος οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν το ΠΑΜΕ για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» με τις δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ενώ οι ίδιοι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν και είναι πρώτοι στις κολεγιές με τις δυνάμεις αυτές.
Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα συναλλάσσονταν για το μοίρασμα των καρεκλών στα εκάστοτε προεδρεία της ΟΤΟΕ, παίζοντας μάλιστα και παιχνίδια με συνενώσεις και διασπάσεις ψηφοδελτίων, ανάλογα κάθε φορά το πώς έβγαιναν τα κουκιά.
Εκείνοι ήταν που καθαίρεσαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και τις υπόλοιπες δυνάμεις της εργοδοσίας τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ από το προεδρείο της ΟΤΟΕ, με την κατηγορία ότι «υπέσκαπτε τη γραμμή της ΟΤΟΕ», επειδή πρωτοστάτησε στη δημιουργία ταξικού κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού.
Εκείνοι είναι που βάζουν πλάτη στο ξεπούλημα των τραπεζών, στην ενίσχυση του μονοπωλιακού κεφαλαίου στο συγκεκριμένο κλάδο, αφού σε κοινή γραμμή με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ μιλούν για εξαγορές με οικονομικούς και όχι διοικητικούς όρους, για ανακεφαλαιοποίηση με όρους και άλλα τέτοια, που ως τελικό αποτέλεσμα έχουν τις απολύσεις εργαζομένων, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης.
Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Τους αποκαλύπτουν οι ίδιες τους οι πρακτικές. Ας ζητήσουν το λογαριασμό από τους συνεταίρους τους και όχι από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τώρα γιατί πιστεύω ότι οι πασοκοσυριζαίοι συνεννοήθηκαν με τους συριζοπασόκους να παίξουν το παιχνίδι τής δήθεν μη συμμετοχής των πασοκοσυριζαίων ή συριζοπασόκων στο προεδρείο τής ΟΤΟΕ, ώστε να επιτύχουν δύο τινά και πιο σημαντικά γι' αυτούς:

α) Να έχουν την ...κατασκευασμένη ...ευκαιρία να λασπώσουν το ΠΑΜΕ. Άλλωστε διαθέτουν μεταπτυχιακό στον γκεμπελισμό.

β) Να έχουν την ...κατασκευασμένη ...απόδειξη ότι άλλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο το ΠΑΣΟΚ... Πως δεν υπάρχει δηλαδή ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ...

Αμφιβάλλω πολύ λοιπόν για το άν από κακή συνεννόηση ο εις εκ των αυτοκόλλητων εταίρων δεν μπήκε στο προεδρείο.
Αντίθετα, συνέβη κατόπιν συνεννόησής τους.

Στημένο παιχνίδι...
Θυσιάζουν κάτι πιο μικρό για να κερδίσουν κάτι πιο μεγάλο...
Το με τις ευλογίες τού λαού εκλογοκολλητιλίκι τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές,
και κυρίως το ...χαρμάνι για λάσπωμα του ΠΑΜΕ.

Για το πρώτο, μάλλον θ' απολαύσουν πρωθυπουργικουπουργικές καρέκλες και σκασίλα μου.
Για το δεύτερο, το λάσπωμα του ΠΑΜΕ, πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία τύχη. Γιατί ακόμη κι αυτοί που δεν συμφωνούν σε λίγα ή πολλά με τους κομμουνιστές, αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές συνδικαλιστές δεν είναι λαμόγια.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ