Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

3,5 τρισ. ευρώ!


Πριν λίγες μέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ελβετικής Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών, ο κ. Σαντάλ Μπουρκουέν, έκανε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες υπολογίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία στα 31,5 δισ. ευρώ.
Αλλά το ενδιαφέρον της υπόθεσης δε βρίσκεται εκεί. Πολύ περισσότερο που από τότε που το «Σπίγκελ» έγραψε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ανέρχονται στα 600 δισ. ευρώ (!), το ποσό αυτό, αδιευκρίνιστο ακόμα, έχει γίνει «φυσαρμόνικα».
Η πραγματική αξία των δηλώσεων του Ελβετού τραπεζίτη εντοπίζεται στα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε και τα οποία αφορούν στις καταθέσεις των Ευρωπαίων πλουτοκρατών έξω από τις χώρες καταγωγής τους.
Οπως είπε, οι καταθέσεις αυτές, που διατηρούν Ευρωπαίοι «αναξιοπαθούντες» έξω από τη χώρα καταγωγής τους, φτάνουν στα 3,5 τρισ. ευρώ, από τα οποία:
το 1,05 τρισ. ευρώ βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας,
το 1,325 τρισ. σε τράπεζες του Λουξεμβούργου,
τα 722 δισ. ευρώ σε τράπεζες της Αγγλίας στα «Channel Islands» και το Δουβλίνο,
τα 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής,
τα 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και
τα 99 δισ. ευρώ στη Σιγκαπούρη.
Προφανώς, αυτός ο κατατεθειμένος σε φορολογικούς παραδείσους πακτωλός, δεν αφορά σε χρήματα που ανήκουν σε... μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους της ΕΕ.
Ομως, είναι σίγουρο: Η ΕΕ, η οποία αυτή τη στιγμή αριθμεί περί τα 150 εκατομμύρια φτωχούς και αποκλεισμένους, θα τους ψάξει τους χρυσούς καταθέτες, θα τους βρει και θα τους... φορολογήσει.
Αν και κάτι μας λέει ότι με βάση τους καπιταλιστικούς νόμους της ελεύθερης εξαγωγής κεφαλαίου, οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι φορολογικά εντιμότατοι. Και ηθικότατοι, βεβαίως - βεβαίως. Οπως ακριβώς, εντιμότατο και ηθικότατο, είναι και το σύστημα που τους παράγει.
Το οποίο - εκεί πια κι αν ενεργεί νόμιμα και ηθικά - ρίχνει τους λαούς στη δυστυχία, για να στηρίζει τους τραπεζίτες ομού μετά την υπόλοιπη κάστα της χρηματιστικής ολιγαρχίας.



Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"...Προφανώς, αυτός ο κατατεθειμένος σε φορολογικούς παραδείσους πακτωλός, δεν αφορά σε χρήματα που ανήκουν σε... μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους της ΕΕ..."

Σωστά! Αφορά σε χρήματα που έκλεψαν "νόμιμα" οι κεφαλαιοκράτες και οι παρατρεχάμενοί τους, από τους μισθωτούς, συνταξιούχους και άνεργους της ΕΕ...

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ