Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Άρχισαν τα "όργανα" στο "νέο" κόμμα.

Πόσους  ΠΑΣΟΚους βλέπεις στη φωτογραφία;
Πριν καλά καλά τελειώσουν τα πανηγύρια, πριν αρχίσουν να μοιράζουν  καρέκλες και "υπουργεία", άρχισαν το γνωστό  ανανεωτικό, δημοκρατικό τροπάρι που τόσο καλά ξέρουν να ψέλνουν οι οπορτουνιστές. Τα αλληλοκαρφώματα, τους τακτικισμούς και τα κραξίματα. Φαίνεται πως η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα ΠΑΣΟΚίλα.
Διαβάζω στο enikos.gr ότι αποδοκιμάστηκε ο Λαφαζάνης όταν ανακοίνωσε την απόφαση του "Αριστερού Ρεύματος" για κάθοδο στην εκλογική διαδικασία της Συνδιάσκεψης με ξεχωριστή λίστα.
Σε βοήθεια του  Λαφαζάνη έσπευσε ο Άδωνις. Δεν είναι πλάκα. Ορίστε και τα πειστήρια...

Στη συνέχεια διαβάστε το σχετικό άρθρο από το 902.gr



«Μάχη» τροπολογιών και συσχετισμών
Σε σχετικά τεταμένο κλίμα συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνονται απόψε με την ψηφοφορία για τη διακήρυξη και την εκλογή Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, προσωρινής μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο, ως ενιαίου πλέον κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη.
Από χτες βράδυ ως και σήμερα το μεσημέρι έντονες παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη προκειμένου να πειστεί το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ να μην κατεβάσει ξεχωριστή λίστα υποψηφίων για την ΚΠΕ. Τελικά επήλθε συμβιβασμός και αποφασίστηκε να κατέβει ένα ψηφοδέλτιο που όμως θα εμπεριέχει τους υποψηφίους του «ρεύματος» σε διακριτή θέση. Οι αντιπρόσωποι θα μπορούν να ψηφίσουν 60 υποψηφίους από μία λίστα και 8 από την άλλη.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Π. Λαφαζάνη για το γεγονός ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε το «αριστερό ρεύμα» επί του κειμένου της διακήρυξης απορρίφθηκαν απ’ τις αρμόδιες επιτροπές, δίχως να έχουν προσκληθεί για να τις υπερασπιστούν.
Νωρίτερα παρέμβαση έκανε ο Αλ. Τσίπρας και ως απάντηση σε όσους διαφώνησαν με τον ορισμό 75 «αριστίνδην» μελών απ’ τις συνιστώσες και τάσεις του σχήματος στην ΚΠΕ, δήλωσε πως ο ίδιος  δεν θα κάνει χρήση της δυνατότητας και θα θέσει υποψηφιότητα. Κόντρα στην πραγματικότητα που κυριαρχεί επί τριημέρου στο ΣΕΦ ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε «εμείς δε συνεννοούμαστε πίσω από κλειστές πόρτες, αυτό είναι η ουσία της δημοκρατίας για μας». Δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην συγκυβέρνηση επικαλούμενος το έγγραφο Σόιμπλε, λέγοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και καλώντας τους να «οδηγήσουν τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές». Επειδή ωστόσο – εκτίμησε – ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ζήτησε απ’ τον λαό να παρέμβει και να επιβάλει εκλογές, να θέσει δηλαδή τους αγώνες του στην υπηρεσία των βλέψεων του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει την αστική διαχείριση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: