Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Θαυμάστε αριστερή ενότητα



 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΧΑΝΙΩΝ

Στις 28/11/12 στάλθηκε e-mail στα σχολεία που μας ενημέρωνε πως το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29/11(!), με θέματα: ενημέρωση για το νέο μνημόνιο, αξιολόγηση και απολύσεις και συντονισμός των δράσεών μας με τους άλλους εργαζόμενους.
   Η διαφορά από τις άλλες συνελεύσεις βρίσκεται στο ότι δεν πάρθηκε ΠΟΤΕ απόφαση από την πλειοψηφία του Δ.Σ., γιατί πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν συνεδρίασε. Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. μας ενημέρωσε ότι η Γ.Σ. ήταν απόφαση του Προεδρείου του Δ.Σ., που όπως τελικά αποδείχθηκε δεν ίσχυε. Υπήρξε απλά μια συνεννόηση του Προέδρου (ΕΑΚ) με τον Γραμματέα (ΠΑΣΚ). Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό ο Πρόεδρος μας απάντησε: «αν το θέλετε έτσι, η ΕΑΚ με την ΠΑΣΚ έχουν την πλειοψηφία και αποφάσισαν να γίνει Γ.Σ. αύριο. Δεν είναι η πρώτη φορά».
   Φυσικά η ΕΑΚ με την ΠΑΣΚ έχουν την πλειοψηφία στο Σύλλογό μας. Και φυσικά πάνε χέρι – χέρι στην πλειοψηφία των θεμάτων. Όμως τέτοιες τακτικές, να παίρνονται δηλαδή αποφάσεις εν αγνοία των μελών του ΔΣ, θυμίζουν περισσότερο το ΔΣ της ΔΟΕ, παρά ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, όπως ο σύλλογός μας.
   Οι συνάδελφοι της ΕΑΚ δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα! Προσπαθούν να μετατρέψουν το σύλλογο σε μαγαζάκι τους, απομαζικοποιώντας κάθε προσπάθεια συμμετοχής των συναδέλφων σε συλλογικές διαδικασίες. Αυτοί που έχουν κάνει ψωμοτύρι την «ενότητα», που μιλούν για «άμεση δημοκρατία», για «ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος» και για «αποφάσεις απ’ τα κάτω», είναι οι ίδιοι που υπονομεύουν τη δυνατότητα μαζικών συλλογικών αποφάσεων και συμβάλλουν ώστε να γίνονται άμαζες συνελεύσεις και να παίρνονται αποφάσεις από 20-30 συναδέλφους στους 1.500 περίπου που ανήκουν στο σωματείο μας (δηλαδή μεταξύ μας για να είμαστε και σίγουροι πως θα περάσει η πρότασή μας). Αυτή είναι η ΕΑΚ. Γι’ αυτό το κίνημα και γι’ αυτή την ενότητα παλεύει.
Κάθε συνάδελφος, κάθε τίμιος συνδικαλιστής
πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του!


Το ΠΑΜΕ δεν θα τους κάνει τη χάρη! Δεν θα ακολουθήσει την κατρακύλα τους!
Δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το φιάσκο!

   Συνάδελφοι, σήμερα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης υπάρχει η ανάγκη κάθε εργαζόμενος να συμμετέχει, να διαμορφώνει αποφάσεις, να νιώθει πως μπορεί να στηριχτεί στο σωματείο του. Η Γενική Συνέλευση πρέπει να γίνει επί της ουσίας το ανώτερο όργανο του σωματείου μας, να αναπτύσσεται η πάλη των θέσεων και των ιδεών, να παίρνονται αποφάσεις από το σύνολο των συναδέλφων και να παλεύονται με όρους κινήματος.
   Αυτή την ενότητα παλεύει το ΠΑΜΕ. Την ενότητα της τάξης μας με τους συμμάχους μας - τα λαϊκά στρώματα - στη γραμμή της σύγκρουσης, της ρήξης και της ανατροπής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Όχι τους ψευτοσυντονισμούς των 15 ατόμων στη γραμμή της ενότητας από τα πάνω, του συμβιβασμού και της διαχείρισης, με συνθήματα που αρχίζουν και τελειώνουν στο «αντι-μνημόνιο», «να πέσει η κυβέρνηση», χωρίς να θίγουν την πολιτική που γεννά τις κρίσεις και τα μνημόνια, την εξουσία των μονοπωλίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. 
   Με αυτά τα κριτήρια και τις πράξεις να κριθεί και το ΠΑΜΕ και κάθε συνδικαλιστική δύναμη. Να ξεπεράσουμε κάθε πλειοψηφία που προσπαθεί να επιβάλει τις θέσεις της από τα πάνω και μετατρέπει το σωματείο σε τσιφλίκι της.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Χανιά, 29/11/2012
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: