Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητικό και αποκαλυπτικό για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ,άρθρο ατην "ΕΠΟΧΗ"Δεν υπήρξαμε, δεν είμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ σαν τα μούτρα σας!
Στο Γερμανό πρέσβη, ο Αλ. Τσίπρας ανέλυσε το όραμά του για το σοσιαλιστικό-
κομμουνιστικό μετασχηματισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης;
Αντιγράφουμε μερικά από τα προκλητικά και αποκαλυπτικά που γράφει ο Β. Κωτούλας στην εφημερίδα «Εποχή»:
«Η αντικειμενική ιστορική καταγραφή των καταβολών, των ιδεών, των ρευμάτων και των δυνάμεων που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις μέρες μας του δίνει ηθικό, πολιτικό και ιδεολογικό δικαίωμα να απευθύνεται με μεγαλύτερη ένταση στους κομμουνιστές του ΚΚΕ και να τους καλεί να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση τους για την προώθηση των ιδανικών του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.
Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα βρουν πολλούς κομμουνιστές, αρκετές συνιστώσες σαν τέτοιες που συνίδρυσαν το νέο φορέα, για να προωθήσουν όλοι μαζί αυτά τα ιδανικά. Αφαιρεί το πολιτικό, ιστορικό και ηθικό δικαίωμα από την ηγεσία του ΚΚΕ να φέρεται ως ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης της κομμουνιστικής παράδοσης. Όσο πιο γρήγορα η ηγεσία του ΚΚΕ απαλλαγεί από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, τους σεχταρισμούς και τις  ανασφάλειες - ανασφάλειες της ίδιας και του γραφειοκρατικού μηχανισμού του κόμματος - και συνειδητοποιήσει την ανάγκη της συνεργασίας, τόσο καλύτερα για το κίνημα, το ΚΚΕ και την ίδια.
Τέλος, η ανάδειξη του αποφασιστικού ρόλου που έπαιξαν και παίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ οι ιδέες και οι δυνάμεις που προέρχονται από τις δυο κρίσεις του ΚΚΕ που ανέφερα, τον θωρακίζουν και θα κάνουν πιο δύσκολο το έργο όσων θα επιδιώξουν να τον σοσιαλδημοκρατικοποιήσουν, όσων ισχυρίζονται και επιθυμούν να μετεξελιχθούν σε νέο ΠΑΣΟΚ και να επαναληφθεί η ιστορία...».  

Πραγματικά αποκαλυπτικός ο Β. Κωτούλας και η «Εποχή» για το τι πραγματικά πρεσβεύει και τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ... Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι μετά τις εκλογές του Ιούνη και παρά το ότι θεοί και δαίμονες προπαγάνδιζαν πως το ΚΚΕ θα εγκαταλείψει τη στρατηγική του και «θα αλλάξει γραμμή», αυτό δεν έγινε.
Τώρα έρχονται τα απολειφάδια των «συνιστωσών» και καλούν τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να υπερασπιστούν και να παλέψουν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού (!). Λένε μάλιστα ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα πιεστεί και η «ηγεσία του ΚΚΕ» (παλαιόθεν δοκιμασμένη η ατιμία να διαχωρίζουν τη βάση από την καθοδήγηση, για να πιάσει η άθλια προπαγάνδα) ώστε να εγκαταλείψει το «σεχταρισμό».
Ποιοι απευθύνονται στον κόσμο του ΚΚΕ; Οι υπερασπιστές, ιδεολογικοί και πολιτικοί συνεχιστές των δυνάμεων εκείνων που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ δυο φορές, το 1968 και το 1991, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος ο αρθρογράφος. Αυτοί που στο όνομα της «ανανέωσης» εγκατέλειψαν τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού και πολέμησαν με λύσσα το ΚΚΕ, βγάζοντας τη λάντζα για λογαριασμό της αστικής τάξης, που δεν έπαψε ποτέ να σκέπτεται, να θέλει και να επιδιώκει τη διάλυση του ΚΚΕ.
Ο ίδιος ο αρθρογράφος της «Εποχής», άλλωστε, στην ίδια σελίδα υμνεί τους «ανανεωτές» της διάσπασης του 1968, επειδή «τα φυσιογνωμικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά των κομμάτων δεν μπορούσε να συνεχίζουν να είναι εκείνα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» και πως «η θεωρία δεν μπορούσε να συνεχίζει να περιορίζεται στα στενά όρια της δογματικής της κωδικοποίησης – σταλινικής έμπνευσης - στα πλαίσια του κλειστού συστήματος της φόρμουλας του μαρξισμού – λενινισμού». Τι λέει δηλαδή; Ότι το πρόβλημα των «ανανεωτών» στη διάσπαση του 1968, αλλά και του 1991, ήταν το ίδιο το ΚΚΕ, τα μαρξιστικά-λενινιστικά χαρακτηριστικά του και ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Χωρίς αυτά όμως δεν υπάρχει κόμμα επαναστατικό, νέου τύπου και αυτό επιδίωξαν να κάνουν: Να εξαφανίσουν το ΚΚΕ. Αλλά δεν τους βγήκε και τώρα βγάζουν τα λυσσακά τους, νομίζοντας πως θα πάρουν τη ρεβάνς.
Για όλους αυτούς που πολέμησαν με λύσσα το ΚΚΕ και προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε κόμμα της αστικής διαχείρισης, ο αρθρογράφος της «Εποχής» λέει πως δικαιούνται να χριστούν συνεχιστές των κομμουνιστικών παραδόσεων και αξιών, τις οποίες - όπως λέει - κακώς μονοπωλεί το ΚΚΕ! Αυτοί που αποκήρυξαν δηλαδή τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού, που σε όλη τη μετέπειτα ιστορία τους στρογγυλοκάθισαν στα σαλόνια των αστών, έφτασαν να γίνουν οι μεγαλύτεροι συκοφάντες και υπονομευτές του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της αντικομμουνιστικής ΕΕ, δικαιούνται να μιλούν σαν συνεχιστές της κομμουνιστικής παράδοσης, σύμφωνα με την «Εποχή»!
Κι όλα αυτά ενώ ο αρθρογράφος της υμνεί λίγες αράδες πιο πάνω ακόμα και τον Γκορμπατσόφ, γράφοντας ότι επιδίωξε τη «δημοκρατική σοσιαλιστική επαναθεμελίωση» της ΕΣΣΔ, αλλά «το προώθησε με πολλές ανεπάρκειες και λάθη και ίσως η προσπάθεια ήρθε πολύ αργά»! Για ποιον γράφει τέτοιους ύμνους και ποιον προσπαθεί να ξεπλύνει; Τον Γκορμπατσόφ, που κατά προσωπική του δήλωση ήθελε πάντα να εξαλείψει το σοσιαλισμό στην πρώην ΕΣΣΔ!
Όσο για το προσκλητήριο στους κομμουνιστές να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να θέσουμε στην «Εποχή» και στον αρθρογράφο ορισμένες απορίες: Ο Αλ. Τσίπρας στις συναντήσεις του με τους πρέσβεις της ΕΕ πριν από μερικές μέρες, στο «Μεγάλη Βρετάνια», τους ανέλυσε το όραμά του για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης; Το ίδιο έκανε και στη συνάντησή του με τον αντικομμουνιστή Σουλτς στις Βρυξέλλες; Μήπως και με τον Πέρες, του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, συζήτησαν για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στις παράκτιες χώρες της Μεσογείου; Μήπως και ο Ομπάμα, για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε και στάζει η γλώσσα τους μέλι, είναι «κομμουνιστικός δάκτυλος» για την ανατροπή του συστήματος από τα μέσα;
Θέλει πράγματι πολύ θράσος και άγνοια του κινδύνου της αυτογελοιοποίησης για να παρουσιάζει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα που παλεύει για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, όταν οι ίδιοι φωνάζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι στόχος τους είναι να κυβερνήσουν για να εφαρμόσουν το άλλο μείγμα διαχείρισης, με το οποίο, όπως λένε, το κεφάλαιο θα καταφέρει να κάνει ανάπτυξη.
Ένα πράγμα επιβεβαιώνουν με κάθε τους άρθρο, κάθε τους λέξη, κάθε τους προσπάθεια να δικαιολογήσουν το ρόλο τους στη δηλητηρίαση της εργατικής τάξης με τους στόχους και τα συμφέροντα των αστών. Ότι το ΚΚΕ δεν υπήρξε ποτέ, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σαν τα μούτρα τους!
902.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ' το πολύ κομμουνιστιλίκι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του γέρνουν μονόπαντα ΔΕΞΙΑ. Τόσο δεξιά, που φτάνουν μέχρι τής καπιταλιστικής μητρόπολης τα έδρανα. Αφού αντί για τον Ομπάμα, πρόεδρος της Αμερικής νοείται πλέον ο Τσίπρας...

Τι να σχολιάσει μωρέ κανείς γι' αυτήν την πολιτική μπόχα...
Άκου προστάτες τού σοσιαλισμού-κομμουνισμού τα καλόπαιδα της καπιταλιστικής περιφρούρησης!

Ό,τι και να κάνουν όμως, την όμορφη διάθεση από μια υπέροχη εξέλιξη σήμερα, δε μου τη χαλάνε. Κι εξηγούμαι:

Πήγαν κάποιοι γνωστοί μου να δουν στο θέατρο Τζένη Καρέζη το έργο "ο Αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του Μάττι".
Γύρισαν όμως τα μπρος πίσω, όπως και πολλές ακόμη δεκάδες άνθρωποι.
Το θέατρο είχε τιγκάρει πολύ πριν αρχίσει η παράσταση...
Δικαίως τού λόγου βέβαια, αφού αξίζει τον κόπο να το δει κανείς. Εγώ πήγα και το είδα με μια παρέα την περασμένη Κυριακή, αλλά φρόντισα να είμαστε εκεί μια ώρα πριν. Αλλιώς απόξω θα μέναμε.
Είναι από 'κείνα τα θεατρικά έργα, που εύχεσαι να μην τελειώσουν...

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...