Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών


Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι πλέον γεγονός και ουσιαστικά ανακοινώθηκε με διαρροές από το Μαξίμου και με ένα ανεπίσημο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που κατ' ευφημισμό «βαφτίζει» την επιστράτευση... «πολιτική κινητοποίηση»!
Χαρακτηριστικά το non paper του υπουργείου Παιδείας αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδωσαν τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη. Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων».
Έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδραστικό κατήφορο της καταστολής απέναντι... ακόμα και στη σκέψη για απεργία! Το υπουργείο θέλησε να δικαιολογηθεί, καθώς επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς για μια απεργία που στην ουσία ακόμα δεν την έχουν αποφασίσει ούτε την έχουν κηρύξει, παρά μόνο το ΔΣ την εισηγήθηκε προκειμένου να παρθούν αποφάσεις από τις ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση Προέδρων.
«Δυσμενής συνέπεια και διαταραχή της ψυχολογίας για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων δεν είναι να βρουν το σχολείο κλειστό στις 17 Μάη, αλλά η απειλή επτά ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων να το βρουν κλειστό», λέει το υπουργείο Παιδείας και ουσιαστικά χαρακτηρίζει «κίνδυνο και απειλή» ακόμα και τη σκέψη για απεργία, ξεπερνώντας σε αυταρχισμό κάθε προηγούμενο.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: