Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση θέλει δια πυρός και σιδήρου να επιβάλει την πολιτική της


«Απαράδεκτο, αυταρχικό μέτρο» χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του MEGA, το βράδυ της Δευτέρας.
Υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κλάδος εργαζομένων επιστρατεύεται (Ναυτεργάτες, Μετρό, ΟΤΑ), υπογράμμισε ότι «ουσιαστικά σήμερα η κυβέρνηση θέλει με την τρομοκρατία, δια πυρός και σιδήρου, να επιβάλει την πολιτική της».
Αναφερόμενος στην κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι να βγάλει φτηνούς εργαζόμενους, με κάποιες δεξιότητες και όχι με ολόπλευρη μόρφωση, μέσα από το «νέο σχολείο Α.Ε.».
Το ίδιο το σύστημα, επισήμανε, «προσπαθεί να ευνουχίσει τη σκέψη και να δημιουργήσει ανθρώπους ρομπότ κυριολεκτικά, που θα είναι υποταγμένοι στη λογική της αγοράς».
Σημείωσε, ακόμα, πως η πολιτική της ΕΕ και η συμφωνία της Μπολόνια, «ξεθεμελιώνει κυριολεκτικά ό,τι δημόσιο υπάρχει στην εκπαίδευση, στην πραγματικότητα θα βγάζει αμόρφωτα παιδιά των λαϊκών οικογενειών». Φτιάχνει σχολεία τριών ταχυτήτων που θα αξιολογούνται με το αν θα βρίσκουν χορηγούς, πρόσθεσε.
Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να ενωθούν και να συμμαχήσουν «για την ανατροπή αυτής της πολιτικής», καθώς «ο καπιταλισμός δεν μπορεί πια να δώσει διέξοδο».
Κατήγγειλε, επίσης, τα κενά στα σχολεία, τις χαμένες διδακτικές ώρες και τις μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Θ. Παφίλης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο «κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού» και στις αποφάσεις της ΕΕ που «καταδικάζουν τη διαφορετική άποψη» και έδωσαν πρόσχημα στην απαγόρευση δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων σε μια σειρά χώρες.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: