Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μικρές αγγελίες ( από τον ΟΔΗΓΗΤΗ του Μάη)


ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ

Μετά το London School of Economics, στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο, σε εκδήλωση που έκαναν προς τιμήν σου (!) να μιλάς στους δύσμοιρους τους καπιταλιστές. Δάκρυσαν από τη χαρά τους οι βιομήχανοι Αλέξη. Έδωσες και εκεί νέα διαπιστευτήρια.

ΣΕ ΕΙΔΑ

Με μία σόδα στο χέρι. Στην αρχή παραξενεύτηκα. Μετά συνειδητοποίησα ότι είναι οι μέρες της αντιφασιστικής νίκης και ακόμα να το χωνέψεις χρυσαυγίτη: το φασισμό τον τσάκισε ο κόκκινος στρατός.

ΣΕ ΕΙΔΑ

Χρυσαυγίτη στο Σύνταγμα να πουλάς “αλληλεγγύη” και σαματά στις κάμερες. Καλός ο σκηνοθέτης, καθόλου καινούργια η υπόθεση. Το έργο “φασιστικές φιλανθρωπίες” το έχει ξαναπαίξει ο Χίτλερ που τον αντιγράφεις βήμα-βήμα. Λίγο αργότερα…

ΣΕ ΕΙΔΑ

…Να σκούζεις οπλοφορώντας και να δέρνεις ένα κορίτσι 12 χρονών. Ξέρω. Θα μου πεις «δεν είναι αυτό που νομίζεις». Πώς και δεν είπες ότι «το κορίτσι μου επιτέθηκε» ή ότι «έπεσε πάνω στο χέρι μου την ώρα που είχα σφιγμένη γροθιά»;

ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΑ

Να απεργείς την 1η Μάη… Μάλλον σου έπεσε βαρύ ότι φέτος δεν ήταν “αργία”, όπως τη λες. Καλά, είναι γνωστό ότι και στις άλλες απεργίες παίρνεις αδειούλα και δηλώνεις ασθένεια, όποτε τύχει να μην κάνεις απεργοσπασία. Το πιο αστείο είναι ότι πάντα έχεις να πεις κάτι για την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, να βρίσεις που δεν έγινε απεργία διαρκείας και άλλα γελοία.
Πληροφορίες στο: PASOKoSYRIZAios@ergatopateras.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια: