Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Συμπέρασμα;


Διαβάζουμε από τον  902.gr
Νέες συνεδριάσεις τη Δευτέρα για την απεργία των εκπαιδευτικών
Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ακόμα ανοιχτά σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσουν τελικά οι εκπαιδευτικοί, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πολυήμερη απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και την πρόθεση της κυβέρνησης να κηρύξει πολιτική επιστράτευση.
Το απόγευμα του Σαββάτου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για να συζητήσει για το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στο ΔΣ την πρόταση των  δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για άμεση κήρυξη απεργίας ενάντια στην επιστράτευση (πρόταση που επίσης κατατίθεται προς τα ΔΣ της ΔΟΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας, αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ). ΔΑΚΕ, Παρεμβάσεις και Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων και αρκέστηκαν να καλέσουν ένα συλλαλητήριο για τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7 το απόγευμα. Για το πρωί της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ με το ΔΣ της ΔΟΕ και με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), ενώ έχει οριστεί για το ίδιο θέμα και συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κηρύξει πολιτική επιστράτευση, με διαρροές από το Μαξίμου να εμφανίζουν τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να έχει το πρωί του Σαββάτου συνεχείς επαφές με συνεργάτες του και υπουργούς, με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες...
Πηγή: 902.gr
Συμπέρασμα-Σχόλιο blog
Αυτοί που ήθελαν να κάνουν απεργία στις εξετάσεις, δεν συμφωνούν να κυρηχτεί 24ωρη απεργία ενάντια σε αυτό που τους στερεί τη δυνατότητα να κάνουν απεργία... Χμ!!!
Μήπως τελικά η αλήθεια βρίσκεται σε αυτό που "έγκαιρα" είχε προβλέψει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ; Πως αν δηλαδή επιστρατευτούν οι εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι; Δηλαδή αυτοί θα έχουν εξιλεωθεί  στα μάτια των εκπαιδευτικών για όσα δεν έκαναν τόσον καιρό και η κυβέρνηση θα βρει την ευκαιρία να περάσει τα μέτρα δια πυρός και σιδήρου ποντάροντας και στην ανοχή των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: