Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»

Δεν είναι ευχή, είναι ανάγκη! Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία που τρώει τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής μας πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τα παράσιτα που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, με τις πολιτικές που μας στέλνουν στις ουρές του ΟΑΕΔ για να βρούμε 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες. Να ξεμπερδέψουμε με τις πολιτικές δυνάμεις που αξιοποιούν τους ανέργους για να γκρεμίσουν ακόμα περισσότερο τους ήδη τσακισμένους μισθούς των εργαζομένων, που μας στέλνουν έτοιμη λεία στα αρπαχτικά των ΚΕΚ και των ΜΚΟ. Η ΓΣΕΕ αντί να καταγγείλει τα προγράμματα και τους όρους τους, κάνει προτάσεις για τη διαχείριση αυτών.
 Αυτοί που σκούζουν και δήθεν παίρνουν μέτρα για την ανεργία είναι αυτοί που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια το σύστημα που τη δημιουργεί και την αναπαράγει. Κανένα πρόγραμμα δε μπορεί να δώσει οριστική λύση. Αντιθέτως συσκοτίζει για τα αληθινά μεγέθη της ανεργίας, δίνει τζάμπα εργασία στα αφεντικά, μοιράζει σε περισσότερους τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Τα προγράμματα για την ανεργία δεν είναι προσωρινή και έκτακτη λύση. Ήρθαν για να μείνουν. Πάνω σε αυτά οικοδομούν τις νέες εργασιακές σχέσεις. Μας θέλουν κακοπληρωμένους ή απλήρωτους, χωρίς συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, να σκορπίζουμε την ελπίδα μας στην τύχη μήπως και βρούμε ένα μεροκάματο για να ξεγελάσουμε την εξαθλίωση. Η πραγματική λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στους αγώνες. Στην άρνηση της ζωής που μας έχουν φτιάξει. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Είναι δύσκολος δρόμος αλλά εγγυημένος. Η ανεργία θα εκμηδενιστεί μόνο όταν χτυπηθεί στη ρίζα το σύστημα που την παράγει.
 Ως τότε μέσα από τα σωματεία και τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη ώστε να μη μείνει άνεργος εκτεθειμένος στην επίθεση που δέχεται. Να παλέψουμε με σύγχρονα αιτήματα που θα προστατεύουν τον άνεργο και την οικογένεια του, στο μεροκάματο, στην υγεία και την παιδεία.
  Η Γραμματεία Νέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: