Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Απαιτείται άμεση απεργιακή απάντηση

Να δοθεί άμεση απεργιακή απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης, η οποία εκδηλώνεται με το νομοσχέδιο για την οργάνωση του Δημοσίου, τη διάλυση των κοινωνικών δομών, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά., ζήτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Η συνεδρίαση έληξε με την απόφαση της πλειοψηφίας των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να εξουσιοδοτήσουν την Εκτελεστική Επιτροπή να πάρει απόφαση για απεργία από κοινού με ΓΣΕΕ ή αν γίνει αυτό να κηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μέχρι τα μέσα Ιούνη για το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, την επιστράτευση κ.ά. Ακόμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 7 Ιούνη, μέρα κατά την οποία εκδικάζεται η προσφυγή της ΟΛΜΕ ενάντια στην επιστράτευση.
Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, μιλώντας για το νομοσχέδιο για την οργάνωση του Δημοσίου είπε ότι αυτό συνδέεται με τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα, τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι να απαντήσουν με μαζικούς και ταξικούς αγώνες για να αντιμετωπίσουν κάθε μέτρο που θα προκύψει από αυτό το νομοσχέδιο ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμα, αναφέρθηκε στο σύνολο των αντεργατικών σχεδιασμών, κάνοντας σαφές πως απαιτείται να δοθεί άμεση απεργιακή απάντηση, ο χρόνος της οποίας πρέπει να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, παίρνοντας υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις. Επίσης, κάλεσε τις Ομοσπονδίες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 6 Ιούνη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα.
Για τις εξελίξεις στην ΟΛΜΕ είπε πως φέρνουν στο προσκήνιο αυτό που το ΠΑΜΕ λέει εδώ και χρόνια, την αναγκαιότητα ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος με ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού του. Σημείωσε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι ανοιχτές σε κάθε μορφή πάλης, αρκεί να δημιουργούνται προϋποθέσεις συμμετοχής των εργαζομένων, συμμαχίας, αποτελεσματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την ανάπτυξη αγώνων που θα πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε να πάρει πίσω την επιστράτευση. Να κλιμακωθεί η πάλη και με απεργία, με την προϋπόθεση ότι θα συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που είναι σε επιστράτευση.
Στη συνεδρίαση ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ), «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) αναλώθηκαν σε αλληλοκατηγορίες αλλά και επίθεση στο ΠΑΜΕ προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα και τις βαριές ευθύνες τους. Να κρύψουν δηλαδή ότι όλοι μαζί πήραν την τυχοδιωκτική απόφαση να κηρύξουν απεργία διαρκείας στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια, πάλι από κοινού, τη ματαίωσαν πριν ξεκινήσει! Αξίζει να αναφερθεί ότι οι «Παρεμβάσεις» μίλησαν για «τον πιο ωραίο αγώνα που έγινε», αναφερόμενες στην απεργία που δεν έγινε! Δήλωση που αναδεικνύει τον καιροσκοπισμό τους και πως είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: