Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μήπως τώρα αρχίζει και γίνεται πιο φανερό το παιχνίδι τους;


Ό,τι βλέπετε είναι μια έρευνα  που  δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ και αφορά την άποψη του κόσμου στα συγκεκριμένα ερωτήματα που διατυπώνονται.
Μήπως λοιπόν τώρα αρχίζει να γίνεται πιο φανερό τι ακριβώς ήθελαν να πετύχουν; Δεν είμαι από αυτούς που θα υπερασπιστώ την εγκυρότητα τέτοιων ερευνών , όμως η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει ως  ένα σημείο, τουλάχιστο ως προς τις προθέσεις τις κυβέρνησης.
Ξαναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις 3/5 και 11/5 του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.
Μήπως πρέπει, επιτέλους, οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν συμπεράσματα; 
Φοβάμαι πως τα αποτελέσματα  όλου αυτού  του στημένου παιχνιδιού, κατά τη γνώμη του μπλογκ, οι εκπαιδευτικοί θα τα λουστούν από τη επομένη σχολική χρονιά. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε ή μάλλον να μελετήσετε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις του Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, έχουν απέναντί τους τη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης–Ε.Ε. που τσακίζει συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους. Βασικό εργαλείο στο πέρασμα αυτής της πολιτικής είναι η τρομοκράτηση, η συκοφάντηση, η στοχοποίηση όσων αγωνίζονται. Καλλιεργούν το «κοινωνικό αυτοματισμό», το «διαίρει και βασίλευε». Πώς απαντά σε αυτό το σχεδιασμό η ηγεσία της ΟΛΜΕ;

Οδηγώντας τον κλάδο σε τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ παίζει πολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου. Οι μεν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για να εξιλεωθούν από τη στήριξη που έδιναν και δίνουν τόσα χρόνια στην κυβερνητική πολιτική, οι δε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν αυτή την απεργία ως πολιτική επένδυση, ως εφαλτήριο που θα συμβάλλει ώστε να ‘ρθει στο κυβερνητικό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από την πλευρά τους χρησιμοποιούν τα καλέσματα γι’ αυτή την απεργία για τις δικές τους επικοινωνιακές ανάγκες, για την αυτοεπιβεβαίωσή τους ότι «και καλά» είναι το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες με αποτελέσματα, μπαίνουν σε έναν αγώνα για να βγουν γρήγορα-γρήγορα, αρκεί η απεργία στις εξετάσεις να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό τους παιχνίδι! Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν ένα κίνημα ηττημένο, βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ που σε συνθήκες «αριστερής» διακυβέρνησης δεν θα θέλει πολλά-πολλά μπερδέματα στα πόδια του από ένα ισχυρό, λαϊκό κίνημα.
Καρφί δεν τους καίγεται αν τσακιστεί το κίνημα. Πρόκειται για καθαρό τυχοδιωκτισμό.



2 σχόλια:

Ψηφοφόρος του ΚΚΕ είπε...

Έτυχε να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν στην έρευνα και μάλιστα η σύζυγος μου είναι εκπαιδευτικός! Πραγματικά οι ερωτήσεις ήταν αυτές, εγώ απάντησα βέβαια όπως θα απαντούσε ένας ψηφοφόρος ου ΚΚΕ αν και στην ερώτηση για την απεργία μέσα στις εξετάσεις είπα ότι είμαι μάλλον σύμφωνος αν και στην πραγματικότητα δεν είχα ξεκάθαρη θέση.Δεν υπήρχε ερώτημα πρόθεσης ψήφου, μόνο ερώτημα τι ψήφισα στις τελευταίες εκλογές.Μου φάνηκε έρευνα ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης.Το ΠΑΜΕ πήρε την σωστή απόφαση.Ψάξτε το θέμα με τις 2 ώρες, με αυτό το τρόπο βάζουν σε καθηγητές κάποιων μαθημάτων να πάρουν δίωρα αναπληρωτών τους οποίους θα διώξουν.Μιλάμε το νομοσχέδιο είναι έκτρωμα και πολύ ύπουλο ,αλλά ο λαός δεν ξέρει λεπτομέρειες.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Το θέμα με την αύξηση των 2 ωρών είναι απλό. μαθηματικό πρόβλημα. Στόχο έχουν να δημιουργήσουν πλεόνασμα ωρών ανά ειδικότητα και σχολείο με σκοπό όλα τα κενά να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό ακόμα και με μετακινήσεις.