Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Για την Τυποεκδοτική.

Άρχισαν τα όργανα. Το προσφιλές θέμα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ  και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την αίτηση για υπαγωγή στο  άρθρο 99 της επιχείρησης. Φυσικά πρώτοι και  καλύτεροι  οι οπορτουνιστές. Ε, τι διάολο , να αφήσουν τέτοια ευκαρία να πάει χαμένη; .
Ας μπουν στον κόπο να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση και ας τοποθετηθούν επί όλων των ζητημάτων που βάζει. 
Είναι σίγουρο πως στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ  και στο ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει ο χώρος εκείνος που ενοχλείται περισσότερο και από  τον ΣΕΒ για την άνοδο της δύναμης του κύρους και της εμπιστοσύνης που περιβάλλεται το Π.Α.ΜΕ και το ΚΚΕ από τους  εργαζόμενους.
Τέλος όποιος  έχει στοιχειώδη νοημοσύνη μπορεί να καταλάβει πολλά από την ανακοίνωση που θα διαβάσετε. Ο οπορτουνιστής όμως κάθε ευκαιρία που του δίνεται να "καταστρέψει" το ΚΚΕ δεν την αφήνει να πάει χαμένη. Εξάλλου όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία.... "Θέλει η πουτάνα κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει"

Ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ»
Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.
Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους. Με τις πλημμύρες του 1994, και για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής στη Ν. Ιωνία, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στο Κρυονέρι Αττικής. Η μετεγκατάστασή της, εξαιτίας και των περιορισμένων χρηματικών κεφαλαίων που διέθετε, συνοδεύτηκε από δανεισμό με υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της και με ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών τρίτων, σε μαζικότερη κλίμακα από πριν.
Η κλαδική κρίση, που πλήττει εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον τις εκδόσεις και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παράλληλα με τη γενικευμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και παγκόσμια, επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της εταιρείας. Ο οξύς ανταγωνισμός εντάθηκε. Τα μονοπώλια του κλάδου πρωταγωνίστησαν στην κατακόρυφη πτώση των τιμών, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι αστικές κυβερνήσεις.
Η «Τυποεκδοτική» έχασε μεγάλο μέρος των εργασιών της. Σε αυτό συντέλεσε καθοριστικά και η γενικότερη πολιτική επίθεση που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ιδιότητας του κύριου μετόχου της.
Την περίοδο αυτή, η εταιρεία επιβαρύνθηκε με ζημίες μεγάλου ύψους από τη μη είσπραξη απαιτήσεων που είχε από μεγάλους πελάτες της. Μόνο για το διάστημα 2009 έως και 2011 τα επισφαλή χρέη πελατών της ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αυτών των χρεών υπερβαίνουν τα 17 εκατ. ευρώ που αποτελούν το συντριπτικό μέρος των απαιτήσεων που έχει η εταιρεία. Την ίδια στιγμή, οι άμεσες υποχρεώσεις της «Τυποεκδοτικής» σε τρίτους, που λήγουν εντός του 2012, ανέρχονται σε 16,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κάθετη μείωση των εργασιών της και τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που της δημιούργησε η διόγκωση των επισφαλειών από τα χρέη πελατών της, υποχρεώθηκε να λάβει μια σειρά μέτρα που όμως δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση.
Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 είναι ένα έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανσή της και εν τέλει τη διάσωσή της. Η υπαγωγή της στη διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της (Τράπεζες και Προμηθευτές) σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ικανοποιήσεως των απαιτήσεών τους και να μπορέσει να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταστρώσει.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της.
Με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης η «Τυποεκδοτική» θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη βάσιμη απειλή να βρεθεί προσεχώς στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων της.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ταξική αντεπίθεση για τα δίκια του λαού ή για τα συμφέροντα μιας επιχείρησης??? είναι οπορτουνιστικό το ερώτημα???

mikiskke είπε...

Στην ταξική αντεπίθεση αντίπαλος είναι οι ιδιοκτήτες των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, οι μονοπωλιακοί όμιλοι δηλαδή και η μεγάλη καπιτάλιστική ιδιοκτησία. Στον κλάδο της έκδοσης δεν έγινε τίποτα άλλο από αυτό στο οποίο ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ οδηγούν οι νόμοι κίνησης του κεφαλαίου. Η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής σε μια χούφτα μονοπωλιακές επιχειρήσεις (βλέπε Πήγασος-Μπόμπολας, ΔΟΛ-Λαμπράκης κτλπ), που με την σειρά τους αποτελούν τμήμα μεγαλύτερων ομίλων που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά κλάδους της παραγωγής (π.χ ο Μπόμπολας στον χώρο των κατασκευών). Το φαινόμενο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της παραγωγής ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ επιταχύνεται με απίστευτα πιο γρήγορα ρύθμους, αφού το ξεπέρασμα αυτής (της κρίσης) επιτάσσει την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων. Η καταστροφή πρώτα και κύρια εργατικής δύμαμης (μαζική ανεργία, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων) και παραγωγικών μονάδων να μετατρέπονται σε κουφάρια. Όταν επομένως η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα σε μια σειρά μεγαλοεπιχειρήσεων του κλάδου των εκδόσεων, η κάθε Τυποκδοτική δεν είναι παρά ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Συμπερασματικά το ερώτημα που θέτει ο Ανώνυμος (01:16) διέπεται όχι μόνο από ισχυρή δόση οπορτουνισμού αλλά ξεπερνά (!) και τα όρια της αντιεπιστημονικότητας, ρίχνοντας νερό στον μύλο της κυρίαρης αστικής προπαγάνας.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Συμφωνώ σε όλα Μίκη.
Επειδή όμως είναι χρυσή ευκαιρία για σπέκουλα από κάθε λογής αριστερο ευρωλιγούρια, όψιμους επαναστάτες του κώλου,μπαχαλάκια και συνεταίρους των σωμάτων ασφαλείας και καταστολής, που ανακάλυψαν την επιθετικότητα του κεφαλαίου μέσα από τα προβλήματα της Τυποεκδοτικής , ενώ την ίδια ώρα λιποθυμούν στην ιδέα να πάθει κάτι η Ευρωμανούλα (ΕΕ), έχω να πρποτείνω (εγώ ο αφελής) να ξεκινήσει η κουβέντα από την αρχή. Πότε , πώς, κάτω από ποιες συνθήκες αναγκάστηκε το ΚΚΕ να φτιάξει δικά του τυπογραφεία. Θα επανέλθω....

Ανώνυμος είπε...

τυπογραφείο 20.000 τ.μ είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης?συναλλαγή με το αστικό κράτος και επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ,απολύσεις 35 εργαζομένων μέχρι τώρα είναι ασήμαντες παραμέτροι για σας?το ΠΑΜΕ φώναζε και πολύ καλά έκανε για το άρθρο 99 ότι φωτογραφίζει την "εξυπηρέτηση" των συμφερόντων μιας επιχείρησης ενάντια στους εργαζόμενους της,αφού οι εργαζόμενοι χάνουν και οφειλόμενους μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα και αποζημιώσεις και στη περίπτωση της Τυποεκδοτικής, ΠΑΜΕ πάσο...Αναγκάστηκε το ΚΚΕ να φτιάξει τυπογραφείο????γιατί???? για να τυπώνει τον "ελεύθερο τύπο",το "πρώτο Θέμα", προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ??? ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ!!!Και λειτουργεί δυστυχώς ως στυγνός εργοδότης!!! Βαφτίστε το κρέας σε ψάρι,δεν πείθετε!!!Και για μια φορά αφήστε τους προκλητικούς χαρακτηρισμούς και τα μεγάλα λόγια γιατί δεν είστε ούτε καν επαναστάτες του κώλου,καταντήσατε σκέτος κώλος...

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΚΑΛΕΣ Η ΚΑΚΕΣ) ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!! Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ. ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ "ΑΕ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ".ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ(ΒΛΕΠΕ ΕΦΟΡΙΕΣ-ΣΔΟΕ ΚΛΠ).
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΖΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ "ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" (ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ) ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ!! ΑΡΑ ΛΑΘΟΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ" ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!! ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΙΜΑΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ!!!

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

θεωρώ ότι σε πολλά σημεία απαντήθηκαν όσα αναφέρεις στην αναρτηση Για την Τυποεκδοτική - 2