Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αυριανικός αντικομμουνισμός

 Aναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Οι εφημερίδες και τα κανάλια ιδιοκτησίας Κουρή δεν είναι πρώτη φορά που εξαπολύουν χυδαίο αντικομμουνισμό. Αλλωστε έχουν μακρά πορεία στο να αναλαμβάνουν τέτοια βρώμικη αποστολή, από τότε που εμφανίστηκαν στο χώρο των ΜΜΕ. Βρήκαν τώρα αφορμή την υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 για να εξαπολύσουν την πιο χυδαία προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ σαν σε «διατεταγμένη υπηρεσία». Αλλωστε, τα αστικά ΜΜΕ, τα τάχα αντικειμενικά, τα δήθεν ευρισκόμενα στην υπηρεσία ενημέρωσης του λαού, έχουν αποστολή την υπεράσπιση του συστήματος, επιχειρήσεις καπιταλιστών είναι, όπως και η «Αυριανή», το «Κόντρα», κλπ., επομένως και την αντικομμουνιστική δράση. Τι γράφει η «Αυριανή»; «Ομπρέλα νομικής προστασίας απο το αστικό κράτος (που υποτίθεται ότι πολεμά εδώ και εννέα δεκαετίες) αναζητεί το ΚΚΕ για να αποφύγει να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του που βουλιάζουν». Εδώ το ψέμα, το κάνουν αλήθεια, για να τεκμηριώσουν την αντικομμουνιστική δράση. 'Η νομίζουν πως ενημερώνοντας με κατασκευασμένα ψέματα, πασχίζοντας να εμφανίσουν την άποψή τους ως αλήθεια, και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια θα συκοφαντήσουν το ΚΚΕ. Ηξεραν πριν γράψουν την Κυριακή οτι: η «Τυποεκδοτική» στην αίτηση που έχει υποβάλει για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99, «δε συγκαταλέγονται στους Πιστωτές εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία». Που σημαίνει ότι δεν αξιοποιεί το νόμο όπως κάνει το σύνολο των επιχειρήσεων που ζητούν να ενταχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης, για να κόψει μισθούς εργαζομένων. Αλλά επειδή ο ιδιοκτήτης της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, του ΚΟΝΤΡΑ, του ΑΛΤΕΡ ακολουθεί αυτή την τακτική στο ΑΛΤΕΡ, μπορεί να παρουσιάζει το ΚΚΕ «σαν τα μούτρα του» και τα μούτρα των ομοίων του.


Γράφουν ότι οι εργαζόμενοι στην «Τυποεκδοτική», στο «Ριζοσπάστη» και στον «902» είναι «υπάλληλοι των 700 ευρώ και λιγότερο». Οτι «η Αλέκα και οι σύντροφοί της έχουν περάσει γραμμή σταλινικής τρομοκρατίας εναντίων των εργαζομένων σε όλες τις εταιρείες του κόμματος...», ότι υπάρχουν «μεσαιωνικές εργασιακές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όσοι δουλεύουν για το κόμμα». Φαίνεται ότι 700 ευρώ πληρώνει, όταν πληρώνει, γιατί χρωστά στον ΑΛΤΕΡ, ο ιδιοκτήτης της «Αυριανής» τους εργαζόμενούς του και απ' αυτό βγάζει συμπεράσματα. Ασε που έγραφε στην «Αυριανή» ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ είναι λεφτά που του τα έφαγαν! Η στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών της «Αυριανής», αυτή την πείρα και γνώση έχουν, νομίζουν ότι επικρατεί και στα ΜΜΕ του ΚΚΕ, στην «Τυποεκδοτική». Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, με τα περί καταστρατήγησης Συλλογικών Συμβάσεων και στο δήθεν εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην «Τυποεκδοτική», γιατί αυτά επικρατούν στις επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του. Νομίζει επίσης πως μ' αυτό τον τρόπο μπορεί να συκοφαντήσει την κομμουνιστική δουλειά και τη σχέση των κομμουνιστών με το «Ριζοσπάστη», τον «902» την «Τυποεκδοτική», που είναι στην υπηρεσία της πάλης της εργατικής τάξης, του λαού και όχι για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και του καπιταλιστικού συστήματος, όπως τα αστικά ΜΜΕ, γιατί το μόνο που ξέρουν είναι η αγοραπωλησία με στόχο το κέρδος, επομένως το τσάκισμα των εργαζομένων. Και επειδή οι ίδιοι τρομοκρατούν τους εργαζόμενούς τους, τους εκβιάζουν στήνουν άλλοθι με τα περί «σταλινικών μεθόδων». Είπαμε, οι βρώμικες αντικομμουνιστικές αποστολές απαιτούν και κατασκευές επιχειρημάτων χιτλερικής έμπνευσης.
***
Τέλος, γράφουν ότι «το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις καταδρομικές ενέργειες καταλήψεων επιχειρήσεων, ενεργεί ως ορδή μισθοφόρων προβοκατόρων και εκβιαστών σε αποστολές καταλήψεων εταιρειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (βλέπε "ALTER" - "Χαλυβουργική") και των οποίων οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να έρθουν σε συμβιβασμό με τα σωματεία, αναλαμβάνοντας με πραξικοπηματική συνδικαλιστική βία τον έλεγχο των εξελίξεων και καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε ντε φάκτο ανεργία και τους επιχειρηματίες σε απελπισία». Εδώ τώρα φτάνουν σ' αυτό που τους πονάει. Πράγματι θέλουν υποταγή των εργαζομένων στα αντεργατικά τους σχέδια. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης όχι μόνο για τη λύση των άμεσων προβλημάτων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους που τσακίζουν οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους στη συγκυβέρνηση, αλλά για την ανατροπή της πολιτικής και εξουσίας του κεφαλαίου, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τους «πονάει». Για τη «Χαλυβουργία» και για το ΑΛΤΕΡ καλό θα ήταν να μη μιλάνε, τουλάχιστον ερήμην των ίδιων των εργαζομένων. Στο ΑΛΤΕΡ εναντιώνονται στην ιδιοκτησία του οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Οσο για τη «Χαλυβουργία», ο αγώνας τους είναι υπόθεση πρωτ' απ' όλα των ίδιων. Την ταξική αλληλεγγύη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ τη μισούν γιατί κάνει συνιλοκότερη ζημιά στους αστούς. Αλλά η «Χαλυβουργία» κερδοφόρα είναι. Ηθελε να γίνει ακόμη πιο κερδοφόρα και προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είμαστε το ίδιο, ακόμη και μέσα στον καπιταλισμό. Πασχίζουν να τον στηρίξουν, παλεύουμε να τους ανατρέψουμε. Τους πονάει γιατί χάνουν τον έλεγχο υποταγής των εργαζομένων σ' αυτούς. Ε, αυτό θα το οξύνουμε στο έπακρο μέχρι να τους ανατρέψουν οι εργαζόμενοι. Γι' αυτό ο χυδαίος αντικομμουνισμός τους.

Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια: