Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Προκλητικό το «κρυφτούλι» τους

 Aναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Τι κάνουν; Αφού πρώτα, εδώ και χρόνια, συντονισμένα και συστηματικά υποσκάπτουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφού πρώτα, ανοιχτά και με κάθε ευκαιρία τονίζουν την ανάγκη να στηριχτεί η «ανταγωνιστικότητα» (δηλαδή η κερδοφορία) των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο, αλλά και αφού χύνουν τόνους λάσπης ενάντια στο ΠΑΜΕ που ξεμπροστιάζει κάθε αντεργατικό σχέδιο, έρχονται μετά και υποκρίνονται τους έκπληκτους!
Ο λόγος για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που παίζουν τώρα το «κρυφτούλι» για να κρύψουν τον προδοτικό τους ρόλο. Οταν την περασμένη βδομάδα το ΠΑΜΕ αποκάλυψε ότι στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» βρέθηκε πρόταση για κατάργηση ουσιαστικά των ΣΣΕ, αυτοί μιλούσαν για την «κατάλυση δημοκρατικών διαδικασιών» (διαμαρτυρόμενοι επειδή το ΠΑΜΕ αποκάλυψε το σχεδιαζόμενο έγκλημα) και «χαλκευμένο κείμενο». Οταν δηλαδή πρέπει να σημάνει συναγερμός και να οργανωθεί πανεργατικός ξεσηκωμός, η ΓΣΕΕ κάνει πως δε βλέπει ότι γκρεμίζονται τα πάντα. Προχτές, ο πρόεδρός της μιλούσε για ...«κουκουλοφόρους» που φέρνουν προτάσεις μακριά από το τραπέζι των «κοινωνικών εταίρων». Αντίστοιχο ήταν το σχόλιο και του υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή, μιλώντας για «"κουκουλοφόρους" που δίνουν χαρτιά στους δανειστές μας».
Το «κρυφτούλι» τους είναι προκλητικό. Αυτοί είναι που εδώ και χρόνια στρώνουν το έδαφος για την κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων εργασίας, που σήμερα συζητούν για την ανάγκη προσαρμογής του «εργατικού κόστους» (όπως βαφτίζουν το μικρό μόνο μέρος που παίρνουν οι εργάτες από τον πλούτο που παράγουν), που εκβιάζουν ωμά τους εργάτες να δεχτούν μείωση των μισθών για να μη μείνουν τελείως στο δρόμο.
Δεν έχουν ανάγκη ούτε από «συμβουλές» άλλων, ούτε από «κουκούλες» για να τσακίσουν τους εργάτες. Συνεχώς αποδεικνύουν πόσο καλά συνεργάζονται στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, γι' αυτό και στρογγυλοκάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: