Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μεσαίωνας

Πριν διαβάσετε το κείμενο δείτε το video



 Σε μια εποχή που η κρίση βαθαίνει, οι λαϊκές μάζες βυθίζονται όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, έρχεται η εκκλησία  να βάλει το δικό της λιθαράκι, μάλλον αγκωνάρι, στην όλη κατάσταση.  Ο άνθρωπος που πέτυχε  αυτό που αλχημιστές στο μεσαίωνα με πάθος αναζητούσαν , την μετατροπή δηλαδή των κοινών μετάλλων σε χρυσό ή ασήμι, κατάφερε κάτι ακόμα καταπληκτικότερο, να μετατρέψει  σε χρυσό  το νερό  μιας λίμνης, έρχεται να προσφέρει στο σύστημα τη μέγιστη υπηρεσία. Την υπαγωγή  όλων των προβλημάτων σε ζήτημα θεικής παρέμβασης. Την προτροπή  "άσε τους γιατρούς" ακολουθεί το ρητό "όπου θεός βούλεται νικάται φύσις ως τάξης" , δηλαδή μην  τρέχεις σε νοσοκομεία σε γιατρούς, άρα μην διεκδικείς καλύτερη περίθαλψη κλπ, ακούμπησε τα  όποια προβλήματα σου στα χέρια του θεού, με το αζημίωτο βέβαια , γιατί:
1. Τα "θαύματα" ακόμα και "πιστοποιημένα" κοστίζουν κατιτίς.
2. Οι "ευεργετηθέντες" από τη θεϊκή παρέμβαση ,αλλά και ολόκληρη η  κοινωνία , θα κάνει τα στραβά μάτια  στις θεϊκές μπίζνες.
Είναι αυτό που λένε "το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο το σύστημα" . Γιατί ο πιστός χριστιανός καλείται να εναποθέσει τις ελπίδες του στο θεό, αφού θεός μπορεί να σου παιδιά, μπορεί να τα κάνει όλα. Να τιμωρήσει τον " κακό  πολιτικό", να σου λύσει όλα τα καθημερινά προβλήματα. Γιατί δεν το κάνει όμως; Διότι , αγαπητέ "εν Χριστώ αδερφέ" έχεις αμαρτήσει. Πώς μπορεί ο Θεός να βοηθήσει ένα άμαρτωλό; Τρέχα λοιπόν στον Εφραιμ , να βάλει  ένα χεράκι, με το αζημίωτο βέβαια. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ. ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΝΗΣΤΕΙΑ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Και αν δεν μπορείς μόνος σου θα βοηθήσει η Τρόϊκα. Η Αγία καπιταλιτική Τριάδα. Κοίτα ρε κάτι συμπτώσεις. Οι προαιώνιες θρησκευτικές "αλήθειες" ταυτόσημες με τις καπιταλιστικές "αλήθειες".
Νομίζω αγαπητέ αναγνώστη πως   από δω και κάτω μπορείς να συνεχίσεις το συλλογισμό και να βγάλεις τα κατάλληλα συμπεράσματα. Κυρίως να μάθεις με ποιον να συμπορευτείς. Τι  λες;    Π.Α.ΜΕ όλοι μαζί;
ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ



 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΝΑΜΑΣ του Κωστα Βάρναλη

Σαράντα σβέρκοι βοδινοί με λαδωμένες μπούκλες
σκεμπέδες σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες
ξετσίπωτοι ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
ντυμένοι στα μαλάματα κι επίσημοι κι ωραίοι.

Εξήντα λύκοι με προβιά (γι’ αυτούς βαράν καμπάνες)
φάγανε γουρουνόπουλα, στραγγίσαν νταμιτζάνες!
Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στα τζάκια,
κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στα μπατζάκια.

Την προσευκή τους κάνανε τα πράματα ν’ αλλάξουν
να ξεπροβάλουν οι κυράδες του Δεκαημέρου
χωρίς καπίστρι και λουρί, πολλές μαζί… (φυλάξου
τα πισινά του μουλαριού τα μπρος του καλογέρου!)

Κι ο Σατανάς τούς άκουσε που πιο καλά τους ξέρει
κι έστειλε τον καθηγητή της ηθικής ξεφτέρι…

Όξω οι φτωχοί φωνάζανε: «Πεινάμε τέτοιες μέρες”
γερόντοι και γερόντισσες, παιδάκια και μητέρες.
Κι οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι
ανοίξαν το παράθυρο κι είπανε: «Φταιν οι αθέοι».

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Προσυπογράφω, εννοείται