Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το Π.Α.ΜΕ για τις δηλώσεις του ΣΕΒ μετά τη συνάντηση με τον Παπαδήμο


Η αποστολή εθνικής σωτηρίας της κυβέρνησης Παπαδήμου για την οποία νοιάζεται ο ΣΕΒ,  είναι η σωτηρία του κεφαλαίου και των κερδών.
Ο κίνδυνος αποτυχίας αυτής της αποστολής κάνει τον ΣΕΒ να εγκαλεί τους πολιτικούς υπαλλήλους και διαχειριστές της αστικής εξουσίας να μιλούν με μια φωνή και ενιαία θέληση ώστε να είναι η κυβέρνηση αποτελεσματική στην αποστολή της.

 Ο ΣΕΒ όταν λέει απευθυνόμενος στη ΓΣΕΕ ότι υπάρχει ωριμότητα και υπευθυνότητα, γνωρίζει καλά ότι απευθύνεται σε «ευήκοα ώτα». Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χρόνια δίνει χέρι στον ΣΕΒ για να ισοπεδώσουν τα εργατικά δικαιώματα. Η δήθεν ευαισθησία του ΣΕΒ για τον κατώτερο μισθό, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί, όταν ιδιαίτερα οι τόποι δουλειάς – ιδιοκτησίας των μεγαλοεργοδοτών – έχουν μετατραπεί σε αντεργατικές γαλέρες, όταν εκατοντάδες χιλιάδες αμείβονται κάτω από την εθνική σύμβαση και όταν απαίτησή του είναι από την παρακρατημένη υπεραξία της δουλειάς των εργατών να μην πληρώνουν οι εργοδότες τίποτα για ασφάλιση και σύνταξη.
 Η εργατική τάξη έχει δρόμο είναι αυτός των εργαζομένων της χαλυβουργίας Ασπροπύργου.
  Καλούμε τα συνδικάτα να απορρίψουν τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικα. Να υπερασπιστούν τον κατώτερο μισθό, τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει. Κανένας εφησυχασμός.
   Το πρόβλημα δεν είναι το «κόστος εργασίας» όπως λέει ο ΣΕΒ και οι παρατρεχάμενοί του, αλλά η ληστεία από την πλουτοκρατία, τα αμύθητα πλούτη που έχουν συσσωρευτεί από τους βιομήχανους, τους κεφαλαιοκράτες. Από αυτούς πρέπει να απαλλαγούμε.
   Να ακουστεί παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς το σύνθημα «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
   Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μη χάσει χρόνο. Η επιτυχία της απεργίας στις 17 Γενάρη είναι αποφασιστικής σημασίας ζήτημα. Κανείς εργάτης στη δουλειά στις 17 Γενάρη. Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: