Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το Π.Α.ΜΕ, για τη συνάντηση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ με τον πρωθυπουργό


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι δε συζητά τη μείωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης (την ίδια ώρα που βεβαίως αποδέχεται οι νέοι εργαζόμενοι να αμείβονται με 500ευρώ) λέγοντας ότι συζητά μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε και αυτός μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτερο μισθός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά πως πρέπει να δούμε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ για μια ακόμα φορά στην ίδια γραμμή. Ανοίγουν δρόμο για να τσεκουρώσουν κι’ άλλο τα μεροκάματα. Ετοιμάζουν την απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές, την παροχή νέου κρατικούς χρήματος και νέων φοροαπαλλαγών στους καπιταλιστές.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι αν θέλουν να αντισταθούν στους καπιταλιστές και στις κυβερνήσεις τους πρέπει να ξεμπερδέψουν ταυτόχρονα από τους εργατοπατέρες, από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: