Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εργατικής Εστίας - 2500 παιδιά στο δρόμο

Aνάρτηση από iefimerida

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν περισσότερα από 2500 βρέφη και νήπια εργαζόμενων γονέων, τα οποία φιλοξενούσαν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εργατικής Εστίας, ενώ στον αέρα βρίσκονται και οι 83.000 δανειολήπτες της Εργατικής κατοικίας, αφού το Μνημόνιο προβλέπει να μπει λουκέτο και στους δύο οργανισμούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» μετέωρες μένουν και οι αιτήσεις 58.000 πολιτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, όπως και το κατασκευαστικό πρόγραμμα του οργανισμού ο οποίος ετοιμαζόταν να παραδώσει 20 οικισμούς σε όλη τη χώρα με 1300 κατοικίες.

Από την πλευρά του ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης επεσήμανε πως το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά η ενδεχόμενη απώλεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώνονται ετησίως από τις ασφαλιστικές εισφορές για τη λειτουργία των δύο οργανισμών θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία και στο ΙΚΑ.
Υπενθυμίζεται πως από την προηγούμενη εβδομάδα 1.400 εργαζόμενοι από τους δύο οργανισμούς που μένουν στον αέρα με προορισμό την εφεδρεία βρίσκονται σε απεργία ζητώντας να βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: