Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Αθλιότητες της «Αυγής»...

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Κατά την προσφιλή της τακτική, η «Αυγή» προσπαθεί να εμπλουτίσει τις αθλιότητες με τις οποίες κάποια αστικά Μέσα επιτίθενται συκοφαντικά στο ΚΚΕ, με αιχμή την «Τυποεκδοτική». Σε χτεσινό της σχόλιο γράφει ότι η ανακοίνωση του ΠΓ για την υπαγωγή της κομματικής επιχείρησης στο άρθρο 99 «εξηγεί την επιλογή (του ΚΚΕ) με το γνωστό σχήμα "έχουμε καπιταλισμό, τι να κάνουμε"». Η ανακοίνωση του ΠΓ, βέβαια, γράφει πολλά περισσότερα και ουσιώδη, αναλύοντας εξαντλητικά τους λόγους ίδρυσης, λειτουργίας και ανάπτυξης της «Τυποεκδοτικής», όπως και τους παράγοντες (μεταξύ των οποίων ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια του κλάδου, αλλά και ο πόλεμος σε βάρος της, επειδή είναι επιχείρηση του ΚΚΕ) που επέβαλαν τη σημερινή έσχατη προσπάθεια να σταθεί το εκδοτικό του Κόμματος στα πόδια του. Η «Αυγή», όμως, σκόπιμα τα αποσιωπά, για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Το ίδιο κάνει και πιο κάτω, όταν αναρωτιέται για το τι έκανε το ΚΚΕ «τα κέρδη της χρυσής εποχής, όταν τύπωνε όλα σχεδόν τα κρατικά έντυπα, τα έντυπα του ΟΠΑΠ και το σύνολο της απίστευτης και πολυτελούς χαρτούρας των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά κανόνα με απευθείας ανάθεση». Η προσπάθειά της με πλάγιο τρόπο να αντιγράψει το ΛΑ.Ο.Σ. στη δημιουργία συνειρμών περί οικονομικής διαπλοκής του ΚΚΕ με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, βγάζει μάτι, όπως και οι σκόπιμες ανακρίβειες για το τι τύπωνε η «Τυποεκδοτική», η οποία μάλιστα ανταγωνιζόταν διαχρονικά με άνισους όρους τα μονοπώλια του κλάδου. Σε ποιους πουλάει εκδούλευση η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ; Στους αστούς για ίδιον όφελος; Ετσι κάνουν ηγεσίες και έντυπα που πασχίζουν για το σύστημα. Και αντικομμουνισμό..
... και το σπίτι του κρεμασμένου
Οσο για το δήθεν αθώο ερώτημα «τι γίνανε τα λεφτά», η «Αυγή» παριστάνει το χαζό, αλλά δεν είναι. Στόχος της είναι να παρουσιάσει την «Τυποεκδοτική» σαν καπιταλιστική επιχείρηση (αλήθεια, τέτοιες θεωρεί την «Αυγή» και το «Κόκκινο» ο ΣΥΝ;) και ταυτόχρονα να δημιουργήσει αμφιβολίες σε λαϊκό κόσμο ότι κάθε ευρώ που καταλήγει στα ταμεία του ΚΚΕ, επιστρέφει πολλαπλάσιο στους λαϊκούς αγώνες, με υλικό και δράσεις προπαγάνδας, διαφώτισης και διάδοσης της πολιτικής του ΚΚΕ. Κάτι ακόμα: Με άθλιο τρόπο η «Αυγή» αμφισβητεί ότι η «Τυποεκδοτική» εξαιρεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και τις οφειλές στα Ταμεία από τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της σε τρίτους. Υποδεικνύει μάλιστα ότι «το ΚΚΕ θα μπορούσε να πάει στο άρθρο 99 αφού πρώτα τακτοποιήσει τους εργαζομένους του, χωρίς να τους εμπλέξει σε μια διαδικασία από την οποία θα βγουν, στην καλύτερη περίπτωση, κουρεμένοι». Θέλει μεγάλο θράσος για να κάνουν η «Αυγή» και ο ΣΥΝ υποδείξεις στο ΚΚΕ για τη σχέση του με τους εργαζόμενους στις κομματικές επιχειρήσεις, όταν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και «τρέφονται» μόνο με υποσχέσεις για τακτοποίηση του θέματος στο αόριστο μέλλον. Η αντιΚΚΕ εμπάθεια τους κάνει να πετάνε τις μάσκες και να διαλαλούν την ταύτισή τους με τους αστούς και τα επιτελεία τους, που με κάθε μέσο πολεμούν τους εργαζόμενους και το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...