Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ: Εδιωξε τους άστεγους από το Ρουφ

Σε «εκκαθαριστική» επιχείρηση όσων αστέγων φιλοξενήθηκαν για λίγες μέρες εξαιτίας της παγωνιάς στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ προχώρησε η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελίες.
Με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να διεξαχθεί ...αγώνας μπάσκετ, η δημοτική αρχή φέρεται να έστειλε ΕΛ.ΑΣ. και δημοτική αστυνομία να διώξουν τους άστεγους και να παραδώσουν το χώρο καθαρό. Ανάμεσα στους περίπου 80 άστεγους που είχαν βρει εκεί πρόσκαιρο καταφύγιο και πετάχτηκαν τελικά στο δρόμο εν μέσω νεροποντής λέγεται ότι ήταν και μια έγκυος, όπως και μια γυναίκα θύμα τροχαίου.
Το κλείσιμο του Ρουφ για τους άστεγους ουσιαστικά επιβεβαιώνει η ίδια η δημοτική αρχή, καθώς σε νεότερη ανακοίνωσή της απαλείφει το γυμναστήριο από τους προς διάθεση χώρους (μέχρι πρότινος τέσσερις), σημειώνει δε ότι «αξιολογώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Αθηναίων, για την προστασία των αστέγων, αποφάσισε από το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου και για όσο χρειαστεί τη διάθεση δύο χώρων για τη φιλοξενία αστέγων (της αίθουσας Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και της Λέσχης Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη και Δύμης)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: