Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ενα «κανονικό» γκάλοπ! Στο +50% ο δικομματισμός, 3ο με ...17% το ΚΚΕ!

Aναδημοσίευση από fadomduck2
Γράφημα1 (χωρίς αναγωγή-κλικ για μεγέθυνση)
Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν γκάλοπ καταγραφής, και γκάλοπ διαμόρφωσης της κοινής γνώμης (η πιθηκίσια καταγωγή μας, μας κάνει ιδιαίτερα μιμητικά πλάσματα).
Βλέποντας τον τελευταίο καιρό διάφορες δημοσκοπήσεις, θα ομολογήσω πως είχα εκπλαγεί από τα εξωπραγματικά που έβλεπα:
-Κάτω από 10% το ...ΠΑΣΟΚ;!
-2ο κόμμα ο ...Κουβέλης;!
-Πάνω από 10% ο ...Τσίπρας;!
-Το ΚΚΕ ... σχεδόν στάσιμο (από τις τελευταίες δημοτικές);!
Καρατζαφύρερ σχεδόν στα ...ίδια;!
Χρυσή Αυγή στην βουλή;!
Για να πω την αλήθεια, κάπως εξωφρενικά μου ακούγονταν όλα αυτά. Έλεγα θα είμαι εγώ μάλλον, ο μαλάκας που δεν μπορώ να δικαιολογήσω τέτοιες μεταβολές, με τα όσα βλέπω και ακούω γύρω μου.

 Ευτυχώς για την λογική και τα νεύρα μου, έπεσε στην αντίληψη μου και μία «κανονική» δημοσκόπηση. Από αυτές δηλαδή που παραγγέλνουν τα κόμματα για εσωτερική τους χρήση και πληροφόρηση και όχι για προπαγάνδα.
Και ω! ...του θαύματος!
Ξαφνικά όλα έγιναν λογικά και εύκολα εξηγήσιμα.
ΝΔ με μικρές απώλειες είναι πρώτη, αλλά κυβέρνηση δεν κάνει που να χτυπιέται κάτω (ούτε με τον Καρατζαφύρερ βγαίνουν τα «κουκιά»)
-Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη (και αναμενόμενη) πτώση, αλλά κάτω από το 20%, δεν πέφτει η ΠΑΣΟΚάρα με τίποτα. Είναι πολύ βαθιές οι ρίζες της ξεφτίλας στην Ελληνική κοινωνία. Οι μισοί περίπου ΠΑΣΟΚοι εξακολουθούν να ελπίζουν. Ένα ρουσφετάκι, έναν διορισμό, μια καλύτερη μετάθεση για το παιδί στον στρατό, ...κάτι βρε αδερφέ.
-Το ΚΚΕ δείχνει να κεφαλαιοποιεί και εκλογικά την αγωνιστική του στάση, καθώς πλησιάζει στο 17%! Που είσαι ρε Χαρίλαε να το δεις το σύνθημα του ’81 να παίρνει σάρκα και οστά....
ΣΥΝ δείχνει να διπλασιάζει σχεδόν (8%), και αυτός τα ποσοστά του, και βγαίνει αρκετά ωφελημένος από τις ανακατατάξεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Το παιχνίδι του Τσίπρα με το «λαϊκό ΠΑΣΟΚ» δείχνει να πιάνει.
Κουβέλης σε αντίθεση με τον Τσίπρα, έκανε από την αρχή την επιλογή να απευθυνθεί στην «καθαρόαιμη» μεσαία τάξη που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ (αντίθετα από τον Τσίπρα που παίζει κυρίως με τους «πούρους» μικροαστούς και τους «μικρομεσαίους»), και δείχνει να τσιμπάει ποσοστά, ανέλπιστα μεν για όταν επιχειρούσε να φτιάξει το κομματίδιο, αλλά καμία σχέση με αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα. Το 7%+  μια χαρά του κάνει. Αλωστε πριν δύο χρόνια, ούτε στον ύπνο του δεν θα το έβλεπε.
Καρατζαφέρης πληρώνει την συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση της ντροπής, καθώς και τις συνεχείς πολιτικές κωλοτούμπες του, χάνοντας περίπου το 30% της εκλογικής του δύναμης. Λογικό και αναμενόμενο, χωρίς παραπέρα ανάλυση. Ακόμη και από τους ηλίθιους που τον ψήφιζαν, ο ένας στους τρεις την σακουλεύτηκε την δουλειά. Του ευχόμαστε και εξωκοινοβουλευτική (ακροδεξιά) στις επόμενες εκλογές...
-Από το γενικό αλαλούμ της ΠΑΣΟΚικής αποσύνθεσης, ωφελημένοι δείχνουν και οι Οικολόγοι που μάλλον τσιμπάνε αρκετά ψηφαλάκια, για να μπουν οριακά στην βουλή.
-Χρυσή Αυγή, Βάφεν ες-ες, μελανοχίτωνες,δωσίλογοι, και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις», δεν πλησιάζουν (επί του παρόντος- ας μην εφησυχάζουμε) καν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, παρά το χοντρό σπρώξιμο που τρώνε από τα αστικά ΜΜΕ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Γράφημα2(με αναγωγή-κλικ για μεγέθυνση)
  1. ΝΔ 28,9%
  2. ΠΑΣΟΚ 20,1%
  3. ΚΚΕ 15,7%
  4. ΣΥΡΙΖΑ 8,1%
  5. ΔΗΜΑΡ6,5%
  6. ΛΑΟΣ3,4%
  7. ΟΙΚΟ 2,8%
(Γράφημα 1)
Με την αναγωγή του δείγματος
  1. ΝΔ 33,8%
  2. ΠΑΣΟΚ 22,3%
  3. ΚΚΕ 16,8%
  4. ΣΥΡΙΖΑ 8,78%
  5. ΔΗΜΑΡ 7,28%
  6. ΛΑΟΣ 3,8%
  7. ΟΙΚΟ 3,08%
(Γράφημα 2)
Το δείγμα είναι πανελλαδικό με 3500 ερωτηθέντες από 13-27/1/2012
Ευχαριστούμε το radiocollectiva που έθεσε υπόψιν μας την παρούσα δημοσκόπηση.
Υ.Γ.1
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό ενός εκ των δύο κομμάτων του ...δικομματισμού.
Υ.Γ.2
Για τις διαφορές με τα δημοσιευμένα γκάλοπ, τα συμπεράσματα των αναγνωστών.
Υ.Γ.3
Μέχρι τις εκλογές (όποτε και ΕΑΝ γίνουν), μπορεί να αλλάξουν πολλά....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re poion koroidevete.ante apo edw stalinia tou kerata.oust

Ανώνυμος είπε...

TI EΓΙΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ;