Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Καλά οργανωμένη προβοκάτσια

 Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Ολα τα δεδομένα που δημοσιοποιούνται μέρα με τη μέρα, δείχνουν το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα. Οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί χτύπησαν αναίτια με τόνους χημικών. Στη συνέχεια, ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους με στόχο να διαλύσουν τις διαδηλώσεις, να τρομοκρατήσουν.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τα εξής δεδομένα:
1. Οι κουκουλοφόροι έδρασαν με απόλυτο συγχρονισμό. Σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 10.30 το βράδυ, μπήκαν φωτιές σε δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έτσι που να δυσκολεύει σημαντικά το σβήσιμό τους. Την ώρα που φλέγονταν τα κτίρια, ομάδες κουλουλοφόρων είχαν στήσει ακόμα και οδοφράγματα και εμπόδιζαν πυροσβεστικά οχήματα να σβήσουν τις φωτιές ενώ επιτέθηκαν και σε πυροσβέστες την ώρα που επιχειρούσαν κατάσβεση.
2. Οι κουκουλοφόροι είχαν στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών και προστατευτικών κατασκευών ιδιαίτερα ανθεκτικών. Υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για συντονισμένη επιχείριση κατά την οποία οι κουκουλοφόροι πρώτα άνοιγαν με τον ειδικό εξοπλισμό τα ρολά και τις θωρακισμένες πόρτες και μετά έριχναν μέσα τα υλικά για να εξαπλωθεί η φωτιά. Μάλιστα ένα τμήμα αυτού του εξοπλισμού είναι ικανό - όπως κι έγινε σε αρκετές περιπτώσεις - να λιώσει μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο συμπαγές μέταλλο, το οποίο αποτελεί εξάρτημα (ειδικοί πίροι) για τη θωράκιση των προστατευτικών ρολών και τη μη δυνατή παραβίασή τους με συμβατικά μέσα. Αρα, πρέπει και να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και ταυτόχρονα, η εξειδικευμένη γνώση για το πώς θα χρησιμοποιηθεί.
3. Ο οπλισμός που είχαν στη διάθεσή τους οι κουκουλοφόροι ήταν ειδικός, δεν μπορεί να τον προμηθευτεί έτσι απλά ο οποιοσδήποτε. Είχαν στη διάθεσή τους δολοφονικά όπλα. Για παράδειγμα, εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες με ειδική συσκευή που αν τις δεχτεί κάποιος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορεί ακόμα και να χάσει τη ζωή του. Η χρησιμοποίηση αυτού του εξοπλισμού, πέρα από το ότι δεν βρίσκεται εύκολα στο εμπόριο και είναι και πανάκριβος, απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση.
4. Ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων κατήγγειλαν πως όταν ομάδες κουκουλοφόρων έφτασαν μπροστά στα καταστήματά τους απαίτησαν χρήματα προκειμένου να μην τα πυρπολήσουν. Στη συνέχεια απειλούσαν τους θαμώνες πως αν δεν βγουν έξω θα τους κάψουν ζωντανούς και μετά έβαζαν φωτιά.
5. Το μπαράζ των πυρκαγιών και των καταστροφών σε κτίρια, εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Ηράκλειο.
Ολα τα παραπάνω τι δείχνουν; Αυτό που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο κέντρο με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους και τους κουκουλοφόρους, ήταν ένα σχέδιο με στόχο να διαλυθούν οι χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν πλημμυρίσει την Αθήνα. Τα επεισόδια ήταν ένα μέρος της κρατικής προβοκάτσιας για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, συκοφαντηθεί ο αγώνας της ρήξης και της ανατροπής με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, των ακροδεξιών συμμοριών, των χούλιγκανς.
Κάνουν πως δεν γνώριζαν
Δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, για το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας την περασμένη Κυριακή, παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί πως ...δεν ήξερε. Γύρω από το θέμα της κατάληψης της Νομικής και της οργάνωσης των επεισοδίων, το μπαλάκι των ευθυνών μεταφέρεται στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθήνας. Λες και δε γνώριζαν όλοι πως, από την Πέμπτη, γινόταν κατάληψη από συγκεκριμένα άτομα.
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθήνας, Θ. Πελεγρίνης, έδωσε προχτές στη δημοσιότητα τρεις επιστολές προς τους αρμόδιους. Σύμφωνα με τον πρύτανη, η τρίτη επιστολή (του Σαββάτου), όπου υπάρχει αναφορά του Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ για ζημιές, εστάλη και με φαξ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο υπουργείο Παιδείας κ.α. Επίσης, ο πρύτανης υποστήριξε ότι είχε επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας το Σάββατο, ενώ, αργότερα, μίλησε και με τον αναπληρωτή υπουργό, Κ. Αρβανιτόπουλο. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης υποστηρίζει πως η τρίτη επιστολή του πρύτανη έφτασε την Κυριακή, όταν είχε ήδη «ολοκληρωθεί το σύνολο του επιχειρησιακού σχεδιασμού», αλλά παρ' όλα αυτά «αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις περιφερειακά του κτιρίου της Νομικής Σχολής». Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως τα έγγραφα του πανεπιστημίου Αθήνας, τα δύο πρώτα (με ημερομηνίες 9 και 10 Φλεβάρη) έφτασαν τη ...Δευτέρα.
  • Τη διεξαγωγή 4 προκαταρκτικών ερευνών διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών που αφορούν: την εκτεταμένη χρήση χημικών, τις συνθήκες τραυματισμού των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Γλέζου, καταγγελίες καταστηματαρχών ότι κουκουλοφόροι τους εκβίαζαν ζητώντας χρήματα για να μην βάλουν φωτιά στα μαγαζιά τους, τις καταστροφές ιστορικής σημασίας κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: