Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Να γίνει εμπροσθοφυλακή ολόκληρος ο λαός

Aνάρτηση απο ert.gr

 Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχει μια γενικότερη αριστερή ιδεολογία, εμείς μιλάμε για θέσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, διευκρίνισε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκμπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση», χαρακτηρίζοντας τον Γ. Καρατζαφέρη «πρόθυμο άνθρωπο να εκτελεί συμβόλαια κατά παραγγελία». «Ο όρος "κοινωνικοί εταίροι" για εμάς δεν υπάρχει. Είμαστε αντίπαλοι», σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες «δεν έχουν απλώς μερίδιο ευθύνης, πρωτοστάτησαν για να περάσει η σύγχρονη πολιτική». Όσον αφορά την αντίθεση του ΚΚΕ στο νόμο περί ναρκωτικών, η κα Παπαρήγα επισήμανε ότι καλλιεργείται η ανοχή και το δικαίωμα στην αυτοπροσβολή του σώματος.
Ένα από τα όπλα που έχει το καπιταλιστικό σύστημα είναι η ιδεολογική πίεση, είπε η κα Παπαρήγα, «η ιδεολογική τρομοκρατία, το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και η ενσωμάτωση και η εξαγορά».
Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι δεν ισχύει το «μαζί τα φάγαμε», σημειώνοντας όμως ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.
Χαρακτήρισε την κίνηση του ΠΑΜΕ κατά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων συμβολική, για να τραβήξει την προσοχή των εργαζομένων, η οποία «μάλιστα οδήγησε και στην αποκάλυψη ενός εγγράφου, τι κατατίθεται στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων».
«Δεν είπε κανείς ότι το ΠΑΜΕ από μόνο του θα λύσει όλα τα προβλήματα. Εμείς δε μιλάμε για μια εμπροσθοφυλακή, υπάρχει εμπροσθοφυλακή στην Ελλάδα και πρωτοπορία. Αλλά καμία εμπροσθοφυλακή δε θα λύσει τα ζητήματα, αν δε γίνει εμπροσθοφυλακή ολόκληρος ο λαός» τόνισε η κα Παπαρήγα, επισημαίνοντας: «Αλλά σκεφτείτε να μην υπήρχε στην Ελλάδα και αυτή η εμπροσθοφυλακή. Θα ήμασταν όπως είναι στη Μεγάλη Βρετανία...»
Αναφερόμενη στη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν υπεισέρχεται σε θεωρίες συνωμοσίας: «Ιδεολογικά και πολιτικά εκφράζουν τα συμφέροντα ή έχουν την ίδια ιδεολογία και πολιτική με τα κόμματά τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν και εδώ ήταν και άλλες δυνάμεις που ανέχθηκαν την κυρίαρχη πολιτική και στο όνομα του ρεαλισμού έβαλαν πλάτες να γίνει, δυνάμεις του ΣΥΝ και άλλες».
Η κα Παπαρήγα επισήμανε ότι δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους κάτω από την ίδια ταμπέλα, καθώς υπάρχει μεγάλη διαστρωμάτωση, κι έκανε λόγο για διαδοχική πολιτική των κυβερνήσεων.
Το ΚΚΕ δεν διαμορφώνει πολιτική βάσει εκλογικών ποσοστών, ανέφερε, τονίζοντας ότι «εμείς παίρνουμε ως γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πιο φτωχών στρωμάτων».
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αυτό έχει τελειώσει και δεν αφορά το ΚΚΕ ποιος θα είναι αρχηγός, είπε η κα Παπαρήγα.
Σχετικά με τα ναρκωτικά, αυτό που στηρίζει το ΚΚΕ είναι η πολιτική πρόληψης -που δεν υπάρχει-, οι χρήστες να οδηγούνται στην απεξάρτηση και στη συνέχεια στην κοινωνική επανένταξη.
Η κα Παπαρήγα εξέφρασε πλήρη αντίθεση στο ν/σ, αναφέροντας ότι θα δημιουργήσει πολλούς μικρέμπορους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: