Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μεθοδεύουν απαγόρευση διαδηλώσεων

Aναδημοσίευση από Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών. 

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Με τη στοχοποίηση - ενοχοποίηση του εργατικού κινήματος και τη μεγαλύτερη καταστολή, επιδιώκουν ολοκληρωτική και άνευ όρων παράδοση του κέντρου στα μεγάλα συμφέροντα
Απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο, αποστείρωσή του από κάθε λαϊκό στοιχείο και ολοκληρωτική παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο, προωθούν από κοινού η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή της Αθήνας, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες που θησαυρίζουν στη λεγόμενη αγορά ακινήτων.
Σε «κοινό ψήφισμά» τους δημοτική αρχή, «εμπορικός κόσμος» και «ενεργοί πολίτες», με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν γνωστοί μηχανισμοί στην πρωτεύουσα, καλούν τις «μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί (...) δεν επιτρέπεται οι διοργανώτριες, κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να μην περιφρουρούν τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, στις οποίες οι ίδιες καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν».

Ταυτίζοντας επίτηδες τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, το ταξικό κίνημα με προβοκάτσιες, ζητώντας του ευθύνη για τη δράση προβοκατόρων, προωθούν συστηματικά αντιδραστικά σχέδια για περιορισμό κινητοποιήσεων. Εφαρμόζουν σχέδια π.χ. του ΕΒΕΑ, διατυπωμένα ήδη από το 2006, προκειμένου: Οποιο συνδικάτο θέλει να διαδηλώνει στο κέντρο να ζητά πρώτα άδεια Αστυνομίας και Δήμου. Να πληρώνει αποζημίωση για όσες ζημιές προκαλούνται από την κοινή δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών για να χτυπηθεί η διαδήλωση και το συνδικάτο που την οργανώνει, καθώς θα του φορτώνουν στο ακέραιο την ευθύνη όποιας προβοκάτσιας κράτους και παρακράτους. Κάθε λαϊκός φορέας που διοργανώνει κινητοποίηση να συνεργάζεται με την Αστυνομία για πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Αρα η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι να γίνεται με τη συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών. Ταυτόχρονα, προωθούν τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα έτσι που να ενισχύεται η αυθαίρετη δράση των δυνάμεων κρατικής καταστολής.
Ψάχνοντας δε συνενόχους στα προαναφερόμενα ζητούν «από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς ειλικρινή διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τη λήψη συντονισμένων προληπτικών μέτρων».
Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα, πέρα από τον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη, συνυπογράφουν οι ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, «Κινήσεις Πολιτών» και η «Κ Μ ΠΡΟΤΥΠΗ ΓΕΙΓΟΝΙΑ» - «ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ». ΜΚΟ που δείχνει να είναι σε στενή συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία OLIAROS που δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτές τις δύο περιοχές (Κεραμεικό - Μεταξουργείο), αγοράζοντας μπιρ παρά υποβαθμισμένα ακίνητα, για να φτιάξει και μοσχοπουλήσει κατόπιν κατοικίες κι άλλους χώρους προορισμένους για υψηλά βαλάντια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: