Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης σε γερμανικές φυλακές

 Αναδημοσίευση από iefimerida
Υπέρμετρη βία εναντίον των ανηλίκων κρατουμένων, αυστηρούς περιορισμούς σε μετανάστες και εφαρμογή μεσαιωνικών μεθόδων σωφρονισμού, διαπιστώνει για τη Γερμανία, η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, διαπίστωσε και διατύπωσε στην έκθεσή της που έδωσε στη δημοσίοτητα ότι οι περισσότεροι από τους ανήλικους κρατούμενους στις φυλακές της Κολωνίας, Λειψίας και Χέρφοντ, έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς, απειλές και εκβιασμούς. Σε κάποιο άλλο σημειό στην έκθεση, αναφέρεται ότι για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, τους απαγορεύουν να πηγαίνουν ακόμη και στην τουαλέτα.
Μάλιστα, οι γερμανικές αρχές, απαντώντας στις επικρίσεις της Επιτροπής, ομολογούν ότι, ναι μεν η πρακτική αυτή έχει καταργηθεί σε πολλά ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας αλλά ευθαρσώς παραδέχονται ότι σε κάποια άλλα και  «σε εξαιρετικές περιπτώσεις», εξακολουθεί να εφαρμόζεται  .
Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, οτι ο χειρουργικός ευνουχισμός καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε «σε σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις» βέβαια, σε αρκετά Γερμανικά κρατίδια.
Επίσης στις φυλακές Σταντελχάιμ του Μονάχου, η επιτροπή διαπίστωσε ότι απαγορεύεται στους κρατούμενους μετανάστες να έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και να δέχονται επισκέψεις, πέραν της μίας ώρας την εβδομάδα.
Η έκθεση της Επιτροπής, που βασίζεται στις διαπιστώσεις από επισκέψεις των μελών της στη Γερμανία το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: