Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

5.000 EURO ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Aναδημοσίευση από tasos manifesto

Εργοδοτική τρομοκρατία και κρατική καταστολή πάνε μαζί

Ότι οι αστυνομικές δυνάμεις και επιχειρήσεις δεν έχουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του εγκλήματος αλλά την «αντιμετώπιση» των εργατικών - λαϊκών αγώνων επιβεβαιώνει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Θεσσαλίας κι αφορά στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας κινητοποίησης έξω από τα εργοστάσια της «Χαλυβουργίας», στο Βόλο, που - σύμφωνα με «πληροφορίες» που είχαν φτάσει στην Αστυνομία - ήταν να γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου, 4 Φλεβάρη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση - όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο - μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η οποία επικαλέστηκε σχετικό έγγραφο της εργοδοσίας, «ιεραρχικά δόθηκε η έγκριση να μετακινηθούν δύο διμοιρίες αστυνομικών και 4 Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) η οποία στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων μόνο γι' αυτό δε χρησιμοποιείται».
Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι «οι διοικητές των υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εκτέλεση της διαταγής παραβίασαν με τη σειρά τους το σχετικό ΠΔ και τροποποίησαν τη διάταξη της δύναμης των υπηρεσιών τους με αποτέλεσμα σε κάποια μέλη μας να μην τους χορηγηθεί η Η/Α (σ.σ. Ημερήσια Ανάπαυση) όπως είχε ανακοινωθεί, άλλοι ενώ είχαν πρωινή υπηρεσία (06-14) της Παρασκευής να εκτελέσουν και βραδινή. Σε κάποιο άλλο μέλος μας, ενώ ήταν βάρδια 14-22 του ανακοινώθηκε ότι είναι και το βράδυ διμοιρία κ.ά. Σε δύο δε περιπτώσεις, οι συνάδελφοι που ήταν σε βάρδια περιπολικό 22-06 και είχαν την ευθύνη της αστυνόμευσης της περιοχής του τμήματός τους, διετάχθησαν να στελεχώσουν τη διμοιρία με αποτέλεσμα να μην αστυνομεύεται για όλο το βράδυ». Μάλιστα, «κάνοντας δε έναν πρόχειρο υπολογισμό για το κόστος της όλης αυτής επιχείρησης και της κατασπατάλησης της αστυνομικής δύναμης το ποσό που προκύπτει για μεροκάματα, νυχτερινά, έξοδα μετακίνησης κ.ά. είναι περίπου 5.000 ευρώ. Και όλα αυτά για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και την εργοδοσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».


Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ
«Με αφορμή την ανακοίνωση - διαμαρτυρία των Ενώσεων Αστυνομικών της Θεσσαλίας για την κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων στα εργοστάσια της "Χαλυβουργίας Ελλάδας" στη ΒΙΠΕ Βόλου ξημερώματα Σαββάτου 4 Φλεβάρη, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
Πρώτο, η μάχη που δόθηκε και συνεχίζεται στη "Χαλυβουργία Ελλάδας" αφήνει έντονα τα σημάδια της και στο Βόλο, καθώς ανέδειξε πολύ καθαρά τον ταξικό χαρακτήρα αυτής της αναμέτρησης. Ο κ. Μάνεσης και η εργοδοσία συνολικά δεν σταματούν την προσπάθεια να κινητοποιήσουν όσες περισσότερες δυνάμεις μπορούν, με στόχο να υπερασπίσουν το "δικαίωμά τους" να ξεζουμίζουν τους εργάτες. Το "σήμα" το έδωσε ήδη ο τοπικός ΣΕΒ απ' τις 12 Γενάρη, μέρα απεργίας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, απαιτώντας - ανάμεσα στα άλλα - απ' τις δυνάμεις της τάξης να "περιφρουρήσουν" το δικαίωμα στην εργασία.
Αυτή η "απαίτηση", απ' ό,τι αποδεικνύεται, έχει διαρκή ισχύ και γι' αυτό προετοιμάζουν ανάλογα τις αστυνομικές δυνάμεις, αξιοποιούν "πληροφορίες" για δήθεν καταλήψεις εργοστασίων, με βασική επιδίωξη να εμπεδωθεί ο ρόλος και ο προσανατολισμός της δράσης τους, ως δύναμης καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Αντιλαμβανόμαστε τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών υπαλλήλων - που "υποχρεώθηκαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας" για άλλη μια φορά έξω απ' τις πύλες των εργοστασίων του κ. Μάνεση και μόνο για το φόβο των "Ιουδαίων", δηλαδή των εργατών που αγωνίζονται και διεκδικούν.
Γνωρίζουμε όμως ότι αυτή την αποστολή επιφυλάσσουν οι βιομήχανοι για το κράτος και τους μηχανισμούς που έχουν στη διάθεσή τους. Οι ανάγκες αστυνόμευσης ενάντια στο έγκλημα υποτάσσονται, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί στην ανακοίνωσή τους, στην "προστασία της εργοδοσίας". Η "Τάξη" του κεφαλαίου δεν κινδυνεύει απ' τους κακοποιούς και εγκληματίες αλλά απ' τον "εχθρό λαό".
Δεύτερο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αυτό που το ΚΚΕ διακηρύσσει εδώ και χρόνια. Ότι ο κ. Μάνεσης όπως και συνολικά η τάξη του κεφαλαίου που εκπροσωπεί έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια στους εργάτες και στα παιδιά τους, στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν την αναπαραγωγή των κερδών τους και για να το πετύχουν αυτό έχουν ένα μόνο τρόπο: Να μεγαλώσουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και όλου του λαού, να κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη. Να φτάσουν τους εργάτες και το λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ίσα ίσα να στέκονται όρθιοι για να μπορούν να τους "προσφέρουν" απλήρωτη εργασία.
Για να διασφαλίσουν αυτό το στόχο, αξιοποιούν το πολιτικό τους προσωπικό, τη σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τους τοπικούς τους εκπροσώπους, προετοιμάζουν εναλλακτικές πολιτικές "λύσεις" για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.
Η πολιτική ηγεσία, που επικαλούνται στην ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις των αστυνομικών, αυτό ακριβώς θεωρεί "ορθή και εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού": Η Αστυνομία ως δύναμη καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Στο βαθμό που οξύνεται η ταξική πάλη, αυτός ο ρόλος των αστυνομικών δυνάμεων γίνεται ολοένα και πιο φανερός και απροκάλυπτος, ακόμη και στα μάτια κάθε καλοπροαίρετου και "ανυποψίαστου" εργαζόμενου.
Οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο συνολικά γνωρίζουν ότι η ταξική αναμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι σκληρή, το κοινωνικό - πολιτικό οικοδόμημα που έχουν στήσει εμφανίζει ρωγμές. Βλέπουν οι ίδιοι και από πρώτο χέρι ότι όσο και να τρομοκρατούν τους εργάτες που έχουν στη "δούλεψή τους", με τον μπαμπούλα της ανεργίας και των "κλειστών εργοστασίων", αυτοί δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν. Θα σηκώσουν κεφάλι και θα τους ζητήσουν "λογαριασμό", γι' αυτό και τρέχουν να προλάβουν, να ακυρώσουν αυτή την προοπτική.
Καλούμε την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους να βγάλουν και από δω συμπέρασμα. Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, για ταξικό ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της τάξης του κεφαλαίου που βρίσκεται στην εξουσία. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τη μόνη ρεαλιστική για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του. Στην πάλη για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για αποδέσμευση απ' την ΕΕ, διαγραφή του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: