Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Νίκος Σοφιανός: Η απάντηση στα φασιστοειδή θα δοθεί από τον λαό

Άρθρο στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Οι ζυμώσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και την αναγκαιότητα ψήφισης ή απόσυρσής του επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που το ΚΚΕ από την αρχή είχε διατυπώσει, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για μια αθώα υπόθεση.
Οι αντιπαραθέσεις των πολιτικών δυνάμεων, εκτός από τις υπαρκτές αντιθέσεις, εντάσσονται και στη γενικότερη προσπάθεια ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού και αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, όπου εντείνονται οι δυσκολίες διαχείρισης της κατάστασης.
Το Κόμμα μας έγκαιρα τοποθετήθηκε, παίρνοντας υπόψη του κατά κύριο λόγο το περιεχόμενο της απόφασης της ΕΕ, στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο, αλλά και το σύνολο των εξελίξεων σχετικά με το ζήτημα αυτό στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ και Συμβούλιο της Ευρώπης). Πήραμε υπόψη  και την πείρα της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας σε άλλα κράτη μέλη όλα αυτά τα χρόνια.
Εκφράσαμε την ανησυχία μας γιατί, με αφορμή το υπαρκτό πρόβλημα της αύξησης της ρατσιστικής βίας, επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για διώξεις ενάντια στη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών μαζικών οργανώσεων και των κομμουνιστικών κομμάτων.
Ήδη, στηριγμένα στη συγκεκριμένη απόφαση, μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν προχωρήσει σε διώξεις όσων υπερασπίζονται την κομμουνιστική ιδεολογία και τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη.
Επιφυλαχτήκαμε για την τελική τοποθέτησή μας μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.
Σήμερα υπάρχει νομοθεσία για την αυστηρότατη τιμωρία όσων χρησιμοποιούν ρατσιστικό λόγο που μπορεί να προκαλέσει φυλετικές διακρίσεις, μίσος και βία, την οποία οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν αξιοποίησαν σχεδόν καθόλου.
Μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία, όμως η πραγματική αντιμετώπιση των φασιστικών, ρατσιστικών οργανώσεων και της εγκληματικής δράσης τους δεν μπορεί να γίνει με νόμους και δικαστικές αποφάσεις ενός κράτους που εξυπηρετεί το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά, θρέφει και αναπαράγει τον φασισμό και ρατσισμό.
Η απάντηση θα δοθεί από τον λαό, από την απομόνωση των φασιστών σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, από την άνοδο της εργατικής λαϊκής πάλης που θα βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που γεννά τον φασισμό-ρατσισμό».

 902.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι με τον λαό... Ρε Σοφιανέ εκεί στο ΚΚΕ για οτιδήποτε βάζετε τον λαό μπροστά! Τότε εσείς γιατί υπάρχετε? Αν φτάσει σε εκείνο το επίπεδο ο λαός να τα λύνει μόνος του όλα τα προβλήματα γιατί να έχει και πάτρονες πάνω από το κεφάλι του? Αν ακόμη δεν το έχετε καταλάβει ο λαός θέλει και χρειάζεται ένα κόμμα να τον οδηγήσει σε εκείνο το επίπεδο. Το θέλετε ή δεν το θέλετε?

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε το ξερεις φανταζομαι οτι φασκεις και αντιφασκεις.Για βρες μου ενα τετοιο κομμα πλην του ΚΚΕ.Που επανειλλημενως εχει τονισει οτι ο λαος θα παρει την εξουσια με μπροσταρη τους κομμουνιστες και το κομμα τους.Εκτος και αν νομιζεις οτι ο λαος για μας αποτελει απλα "ασπιδα" η εξιλαστηριο θυμα.Για σκεψου το καλυτερα...