Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

3 απαντήσεις για την "ενότητα της αριστεράς".



Στη συνέντευξη της στη ΝΕΤ η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε αναλυτικά για  τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ  σχετικά με την ενότητα της Αριστεράς. Μετά από αυτή την τοποθέτηση, 2 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ευκαιρία να απαντήσουν. Δε νομίζετε ότι έπρεπε να το κάνουν; Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ μίλησε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για όλη αυτή την επίθεση ενότητας.
 Τι είπαν λοιπόν αυτά τα 2 στελέχη; Απολύτως τίποτα. Επανέλαβαν σταθερά  τα ίδια και τα ίδια, αποκαλύπτοντας έτσι τον  στόχο τους. Να μην απαντήσουν επί της ουσίας σε όσα ζητήματα βάζει το ΚΚΕ, και τι να πουν εξάλλου, για να ψαρέψουν σε θολά νερά ψήφους των εργαζόμενων  με προφανή στόχο να αδυνατίσουν το μέτωπο της αντεπίθεσης καλλιεργώντας αυταπάτες. Προσφέρουν λοιπόν "αριστερή" χείρα βοηθείας στο να σωθεί το σύστημα. Στο όνομα της Ε.Ε. δεν πίνουν νερό; Μια ζωή έτσι δεν κάνουν; Μόνο που τώρα προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω. Λένε ψέματα. Κανονική πολιτική απάτη. 

Διαβάστε……

Aπό τη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα
Έγινε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τα κόμματα της αριστεράς και προς το ΚΚΕ για τις μονοεδρικές, ήσασταν πάρα πολύ κατηγορηματική και ο Ριζοσπάστης έχει σήμερα τίτλο «πολιτικοί απατεώνες», είναι βαρύς χαρακτηρισμός. Εσείς μιλάτε με πολιτικούς όρους βέβαια, αλλά θέλω να το καταλάβω
«Να σας εξηγήσω και για το πριμ των 50 εδρών και για τις 8 μονοεδρικές. Εμείς καταρχήν προτάσσουμε τη βασική διαφωνία που έχουμε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς πάνω σε ζητήματα καταρχήν του σήμερα. Δεν πρόκειται για διαφορές που αφορούν το μέλλον, αφορούν το σήμερα. Το τι πρέπει να κάνει μία κυβέρνηση ή μια αντιπολίτευση την άλλη μέρα από τις εκλογές. Και επομένως είναι τυχοδιωκτισμός να ζητάς συνεργασία όταν ξέρεις ότι έχεις διαφορετικές απόψεις. Πως θα γίνει αυτή η κυβέρνηση; Ο ένας θα τραβάει εκεί και ο άλλος από εδώ. Το πιο έντιμο είναι να πεις «έχουμε διαφορές», ευτυχώς ή δυστυχώς, εγώ λέω ευτυχώς, αλλοίμονο αν γινόμασταν σαν κι αυτούς, αλλά εν πάση περιπτώσει, έχουμε διαφορές δεν μπορεί να γίνει συνεργασία. Και ο λαός ας κρίνει αν αυτές οι διαφορές είναι μεγάλες. Δεν μπορεί να λες αυτό που είπε χθες ο κ. Τσίπρας «εμείς έχουμε αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και πρωτίστως τον κ. Σαμαρά» και μίλησε για κοινωνικό χάος μετά τις εκλογές αν βγει το ένα κόμμα ή το άλλο. Είναι λόγια αυτά ανθρώπου ας πούμε αριστερού; Αν βγει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, κοινωνικό χάος. Φυσικά αν βγει μια τέτοια κυβέρνηση σαφώς θα είναι αντιδραστικότερη, αντιλαϊκότερη. Δεν μπορεί να ταυτίζει κανείς, γιατί έτσι εκλαμβάνεται, το κοινωνικό χάος με την ανάπτυξη της κοινωνικής πάλης, της αντιπαράθεσης, της σύγκρουσης. Χάος είναι όταν δεν γίνεται αντιπαράθεση και σύγκρουση. Κινδυνολογούν τώρα όλοι. Ο καθένας δηλαδή στεριώνει την πολιτική του πρόταση σε πολιτική κινδυνολογία. Και εμείς λέμε ότι θα έρθουν τα χειρότερα μέτρα, θα έρθει νέο πακέτο, η Ελλάδα ενδεχομένως θα βρεθεί και σε άτακτη χρεοκοπία. Τα λέμε όμως όλα αυτά για να πούμε στο λαό πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.
Τώρα για τις 8 έδρες. Μα είναι απατεωνιά. Οι 50 έδρες, το πριμ, ήταν ανύπαρκτο ως κρίκος για να πιέσει για συνεργασία, γιατί δεν το παίρνει ένας συνασπισμός κομμάτων. Δεύτερον, για τις 8 έδρες που λένε: Το ποσοστό των κομμάτων πανελλαδικά καθορίζει πόσες έδρες θα πάρει κάθε κόμμα. Να σας πω ακόμα κι αν είχε η δυναμική, όπως λένε, αυτό το ψηφοδέλτιο, το πολύ – πολύ μία έδρα να έχαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και κάτι άλλο: Ποιος μας λέει ότι αυτοί που ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν τον κομμουνιστή υποψήφιο; Εδώ χθες στο εργατικό κέντρο της Καρδίτσας κατέβηκαν ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ, για να αντιπαρατεθούν στο ΚΚΕ. Στην εθνική ομοσπονδία των τυφλών, κατέβηκε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΟΣ σε ένα ψηφοδέλτιο, ενάντια στο ψηφοδέλτιο που στήριζαν δυνάμεις που ανήκουν στο Κόμμα ή συνεργάζονται με το Κόμμα. Λοιπόν τώρα δεν είναι αστείο; Μην πω για την Ικαρία. Στις ομοσπονδίες όπου είναι ισχυρό το ΚΚΕ υπάρχει συνεργασία είτε ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, είτε όλων των άλλων για να μην βγει ένας αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μας κοροϊδεύουν δηλαδή; Για να μην σας πω ότι αυτοί δεν κατευθύνουν ψήφους».

Τι εννοείτε;
«Τι εννοώ; Να σας πώ τώρα για το 89 – 90 – 91, που τώρα είναι πολύ χειρότεροι, υπήρχε τότε ο ενιαίος Συνασπισμός και υπήρχε συμφωνία -και σωστά- κατανομής των βουλευτών. Οι κομμουνιστές λοιπόν ήμασταν υποχρεωμένοι, μέσω του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που έχουμε, να συστήσουμε στα μέλη του Κόμματος, τους οπαδούς και ευρύτερα να ψηφίσουν και υποψήφιους βουλευτές της ΕΑΡ και άλλων κομμάτων. Και σωστά, από τη στιγμή που έχεις μια συμμαχία πρέπει να την τηρήσεις, οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κατευθύνουν τις ψήφους, γιατί δεν έχουν το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, είναι «ελεύθεροι». Ποιος μου λέει εμένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε με θέση υπέρ του ΚΚΕ και αυτή θα περνούσε; Αυτοί δεν κατευθύνουν, εμείς κατευθύνουμε.
Το κυριότερο είναι οι πολιτικές μας διαφωνίες, αλλά είναι και αφερέγγυοι. «Ζήτω ο σοσιαλισμός» να πούνε, εμείς δεν τους πιστεύουμε».

Διαβάστε την τοποθέτηση τους.
Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

H  στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού.
Οι αριστερές  και προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ιστορική ευθύνη να συμπορευτούν ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις και στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και συρρίκνωσης της λαϊκής κυριαρχίας.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός τελικά ενισχύοντας την αριστερά θα επιβάλει  με την ψήφο του τη συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας  που θα ξηλώσει τις δανειακές συμβάσεις και θα προβάλει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/04/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποσπάσματα συνέντευξης Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής πολιτικής, στο ραδιόφωνο του Αντένα, στον δημοσιογράφο Κ. Λασκαράτο για την ανάγκη ενότητας της Αριστεράς και τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου:

· Ιστορικές και κρίσιμες για τον τόπο οι ευθύνες των αριστερών ηγεσιών
Δυστυχώς οι αριστερές ηγεσίες δεν έχουν αρθεί στο επίπεδο που θα όφειλαν απέναντι σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση. Γιατί σήμερα, ιστορικές και κρίσιμες για τον τόπο, δεν είναι μόνο οι συνθήκες αλλά και οι ευθύνες των αριστερών ηγεσιών από τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να ιεραρχούν τα αυξημένα δημοσκοπικά ποσοστά πάνω από ένα ενωτικό μέτωπο.
Την ενότητα της Αριστεράς την εννοούμε πραγματικά και δεν την προορίζουμε για τα τηλεπαράθυρα. Δεν γνωρίζω πολλά κόμματα που να προτείνουν σε άλλα κοινή κάθοδο σε μονοεδρικές περιφέρειες, και να προσφέρουν περισσότερες έδρες από ό,τι προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
Πρέπει να πιστωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι από την πρώτη στιγμή, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, επισημάναμε ότι οποιαδήποτε ορθή και ρεαλιστική πρόταση δεν έχει καμία αξία, από τη στιγμή που δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Και για να υλοποιηθεί, πρέπει να κάνουμε τους φόβους των κκ Καρατζαφέρη και Σόιμπλε σχετικά με την ενότητα της Αριστεράς, πραγματικότητα.

· Η ιστορία θα αποδώσει τις ευθύνες αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για το παρόν και το μέλλον μας

Συμπέρασμα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!
Σε αυτες τις εκλογες βαζουμε τα θεμελια της επαναστασης!!!!!!!
Λαμπρος.

Ανώνυμος είπε...

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE