Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

«Ρεπορτάζ» ...ανωτάτης μπακαλικής από το «Έθνος της Κυριακής»


Βαρύγδουπος τίτλος, ολίγον από σασπένς, μπόλικη μπακαλική και αγιάτρευτη τύφλωση. Αυτά είναι τα συστατικά του αντιΚΚΕ ρεπορτάζ που σερβίρει στους αναγνώστες του το «Έθνος της Κυριακής», σε συγχορδία με τον υπόλοιπο αστικό Τύπο, με αφορμή τη μείωση του προσωπικού στον «Ριζοσπάστη».

Για να παρουσιάσουν το Κόμμα και την εφημερίδα του σαν «ανάλγητους» εργοδότες, που επέλεξαν τις απολύσεις (ξεχνούν πόσες έχουν κάνει και συνεχίζουν στα ΜΜΕ του ομίλου Μπόμπολα και στ' άλλα αστικά ΜΜΕ), ενώ υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις, οι διαπιστευμένοι στην παρακολούθηση διαφόρων ιστοσελίδων που αναπαράγουν ανακρίβειες, συκοφαντίες και βρωμιές σε βάρος του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», δεν κάνουν καν τον κόπο να διασταυρώσουν τις «πληροφορίες» που αλιεύουν, πριν τις αναπαράξουν.
Στην προκειμένη περίπτωση, το «Έθνος» βαφτίζει «μελέτη που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι» το μπακαλοτέφτερο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σαν ομιλία του Κ. Ζηλάκου, ενός συντάκτη, στη γενική συνέλευση του «Ριζοσπάστη» - αυτήν χρησιμοποιεί αλλά χωρίς να την κατονομάζει ως τέτοια δείχνοντας ότι η εφημερίδα έκανε ρεπορτάζ αλλά δεν έκανε, για κατασκευή πρόκειται - και η οποία, σύμφωνα με το «Έθνος», δείχνει ότι «με βάση τις εισπράξεις από την κυκλοφορία του και αφαιρώντας το 25% του πρακτορείου διανομής, εμφανίζει έσοδα 300.000 ευρώ το μήνα, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού»!
Στην πρεμούρα τους να γράψουν ενάντια στο ΚΚΕ, κατασκευάζουν θέματα, τέτοια δημοσιογραφία κάνουν, αναπαράγοντας αμάσητη την μπακαλική χωρίς να ελέγχουν ακόμα και τα αριθμητικά στοιχεία (για παράδειγμα το 25% του πρακτορείου διανομής είναι στην πραγματικότητα 35%). Αλλά τι να την κάνουν την επιβεβαίωση; Ο σκοπός τους είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ με ψέματα για τα οικονομικά του.
Αυτή η επιχείρηση παίρνει κατά καιρούς διάφορες μορφές και ανατίθεται σε διάφορους καλοθελητές να τη φέρουν σε πέρας. Προηγούμενα ήταν ο «Γερμανός», η Χρυσή Αυγή θυμήθηκε τα «ρούβλια» που τάχα έπαιρνε το Κόμμα από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τώρα το «Έθνος», με τις ...«μελέτες» που επικαλείται, στοχοποιεί μέσω του «Ριζοσπάστη» συνολικά τα οικονομικά του Κόμματος, αφού αναπαράγει τη λογική ότι το ΚΚΕ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και όσα κάνει τα κάνει εκ του πονηρού.
Θέλουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του λαού και το κύρος του Κόμματος και σ' αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο. Μάταιος ο κόπος τους. Η λάσπη θα τους γίνει μπούμερανγκ, όπως έγινε σε όσους έως τώρα προσπάθησαν να λερώσουν το ΚΚΕ με τη δική τους βρωμιά και τη βρωμιά της τάξης τους.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: