Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στις ψυχές και τα μυαλά των μικρών παιδιών στοχεύει η Χρυσή Αυγή


Δηλητήριο στις ψυχές και τα μυαλά των παιδιών επιμένει να χύσει η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σπρώχνοντάς τα από νωρίς στον κατήφορο του μίσους προς τους βιοπαλαιστές, του ρατσισμού, της υποταγής στα κελεύσματα του μεγάλου κεφαλαίου, ό,τι υπηρετούν καθημερινά τα φασιστοειδή. Με φανερό στόχο να βγάλουν για άλλη μια φορά «λάδι» τον καπιταλισμό, να πλήξουν το εργατικό κίνημα, το ΚΚΕ.
Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν «Εθνική αφύπνιση για παιδιά 6 - 10 ετών από παιδαγωγούς - στελέχη της Χρυσής Αυγής», τη «Διάπλαση των Παίδων» όπως ονοματίζουν οι εν Ελλάδι νεοναζί τη νέα προσπάθειά τους να διασπείρουν τη σήψη τους σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, και στα παιδιά. Προχθές σε μάζωξή τους στην Κρήτη, βουλευτές της οργάνωσης είπαν ότι θα συνεχίσουν τη «διάπλαση παίδων», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τόσα χρόνια το ΚΚΕ και οι αριστεροί άλωσαν τα σχολεία και προπαγάνδιζαν εναντίον της χώρας μας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν την πραγματική ιστορία (...)».

Ταυτόχρονα με δηλώσεις τους στον κυριακάτικο Τύπο και στην Κρήτη γνωστοποίησαν ότι ετοιμάζουν παιδικούς σταθμούς μόνο για παιδιά Ελλήνων, ότι οι πρώτοι δέκα παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από το καλοκαίρι: «Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουμε παιδικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δυστυχώς προτεραιότητα έχουν τα παιδιά των λαθρομεταναστών και όχι τα Ελληνόπουλα» δήλωσε ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλ. Παναγιώταρος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ενώ στην Κρήτη είπε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα ανοίξουν με ευθύνη της Χρυσής Αυγής «θα δώσουν τη δυνατότητα σε ελληνικές οικογένειες που δεν εξυπηρετούνται από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς (και φυσικά δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσα από τους ιδιωτικούς) να έχουν εκεί τα παιδιά τους». Ταυτόχρονα σε ένα όργιο ψευδολογίας υποστήριξε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα εξυπηρετούν τις ανάγκες των λαθρομεταναστών.
Στην πραγματικότητα αθωώνουν πάλι το σύστημα, τις αστικές κυβερνήσεις, τον ευρωμονόδρομο. Αποσιωπούν ότι μια σειρά κοινωνικές παροχές όπως οι παιδικοί σταθμοί (λόγω της πολιτικής που εφαρμόζεται και δεν αμφισβητεί η Χρυσή Αυγή), συρρικνώνονται και καταργούνται, σταθμοί κλείνουν, η κρατική χρηματοδότηση ολοένα λιγοστεύει, συμβασιούχοι παιδαγωγοί απολύονται, νέο προσωπικό δεν προσλαμβάνονται, σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, και κτίρια να υπάρχουν, δεν υπάρχει προσωπικό να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τα παιδιά. Γι' αυτά κιχ δεν λέει, μόνο φορτώνει τα προβλήματα στους «λαθρομετανάστες».
Η προσπάθειά τους να εισβάλουν στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, εμφανίζοντας τάχα έργο, ενώ έτσι ακριβώς στηρίζουν την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική, είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να βρει πολιτική απάντηση από το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα.
Θυμίζουμε εδώ την πρόσφατη δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ότι «ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της Πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: