Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Βόλος - «Ελληνική Χαλυβουργία»: Απέρριψαν τις εργοδοτικές αξιώσεις


Την εργοδοτική απαίτηση να συνεχιστεί για ένα ακόμα δίμηνο η μείωση των μισθών απέρριψαν, σήμερα, μέσα από γενική συνέλευση, οι εργάτες στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στη Μαγνησία.
Συγκεκριμένα, 145 εργάτες τάχτηκαν ενάντια στην πρόταση του Μάνεση και 130 ψήφισαν υπέρ.
Παρεμβαίνοντας εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο γραμματέας της διοίκησης Κυριάκος Κουκούλης κάλεσε τους εργάτες να απορρίψουν τους εργοδοτικούς σχεδιασμούς και να ορθώσουν το ανάστημά τους, μαζί με την απόρριψη της εργοδοτικής πρότασης να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή κινητοποίηση.
Στη συγκεκριμένη συνέλευση, η διοίκηση του σωματείου επέλεξε να εμφανιστεί ως «Πόντιος Πιλάτος», αφού από τη μεριά της δεν εισηγήθηκε τίποτα. Βέβαια, ενημέρωσε ότι την περασμένη Πέμπτη είχε συνάντηση στην Αθήνα με την εργοδοσία, προκαλώντας και γι' αυτό τις αντιδράσεις των εργαζομένων, αφού αυτό έγινε εν αγνοία τους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του σωματείου ομολόγησαν ότι πρότειναν στην εργοδοσία να παραταθεί για ένα ακόμα δίμηνο η μείωση των μισθών, αλλά μετά και όποτε αυτή μπορεί να δώσει ένα μπόνους στους εργάτες για να ... ισοσκελιστεί η χασούρα. Η εργοδοσία απέρριψε την πρόταση.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...