Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Καλλιεργούν πανικό για να θερίσουν υποταγή

Γραφικό στην "Καθημερινή" της Κύπρου μέσα απο το οποίο ο λαός καλείται να αποδεχτεί ότι δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα αναλώσιμο πιόνι στη σκακιέρα
Διαβάστε στο δημοσίευμα του 902 πως μεθοδεύτηκε η υποταγή του Κυπριακού λαού. Η τακτική του "σοκ και δέος" επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά. 

Δημοσίευση: Δευ, 25/03/2013 - 00:31

Σε εξέλιξη "δείπνο" του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Την ίδια ώρα, ομως,  το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων - ενισχύοντας το κλίμα πανικού που είναι χρήσιμο για να αποδεχτεί ο λαός όποια λύση εμφανιστεί, μεταδίδει σενάρια για σχεδιασμένη έξοδο απο την Κύπρο Βρετανών υπηκόων!
Το τηλεγράφημα αναφέρει:
Μυστικό σχέδιο άμεσου επαναπατρισμού των Βρετανών που ζουν στην Κύπρο εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Μέιλ.
Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η ταμπλόιντ εφημερίδα αναφέρει ότι αν κρίση στην Κύπρο βγει εκτός ελέγχου, τότε θα προσφερθούν από το Λονδίνο στους Βρετανούς κατοίκους εισιτήρια επιστροφής στη χώρα τους. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη μεταφοράς στο αεροδρόμιο για όσους το χρειαστούν, πιθανότατα από Βρετανούς στρατιώτες που υπηρετούν στις βάσεις.
Παράλληλα, δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς απο τη Λεμεσό ενισχύει τον πανικό με αναφορές σε κίνηση εξόδου των ρώσικων κεφαλαίων απο την Κύπρο.
Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο όπως παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της "Καθημερινής" της Κύπρου:
"Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου από την Κύπρο μοιάζουν να είναι οι περισσότεροι από τους Ρώσους μεγαλοκαταθέτες, όπως μεταφέρει ανταπόκριση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από τη Λεμεσό.
Συνομιλώντας τόσο με Ρώσους επιχειρηματίες όσο και με Κύπριους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν, η απεσταλμένη της εφημερίδας διαπιστώνει ότι έχουν αρχίσει οι προσεγγίσεις από τράπεζες άλλων χωρών που θέλουν να υποδεχθούν τα ρωσικά κεφάλαια. Αναφέρονται ενδεικτικά προσεγγίσεις από χώρες όπως η Ανδόρα, η Γερμανία, η Λετονία και η Ελβετία, με τις τράπεζες να υπόσχονται ότι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς εντός μίας ώρας.
Τράπεζα της Ελβετίας φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεση να στείλει αντιπροσώπους στο νησί την Τρίτη, ημέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες, ώστε να πείσει τους Ρώσους επιχειρηματίες να μεταφέρουν τα χρήματά τους. Μία άλλη τράπεζα από την ίδια χώρα πρόσφερε σε Κύπριο δικηγόρο Ρώσου μεγιστάνα να ανοίξει πέρα από το λογαριασμό του επιχειρηματία και λογαριασμούς για όλους τους υπαλλήλους του στην Κύπρο.
Ρώσος ναυτιλιακός επιχειρηματίας σχολιάζει ότι οι Κύπριοι «σκότωσαν τη χώρα τους μέσα σε μια μέρα», αναφερόμενος στην αποδοχή του σχεδίου επιβολής φόρου στις καταθέσεις. Σημειώνει ότι το βασικό πλήγμα είναι η καταστροφή της αξιοπιστίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.
Κύπριοι δικηγόροι κατηγορούν τους Ευρωπαίους εταίρους για υποκρισία, σχολιάζοντας ότι περιμένουν να υποδεχθούν το ρωσικό χρήμα που ενδεχομένως θα εγκαταλείψει το νησί".
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: