Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Με μέτρο σύγκρισης την ίδια τη ζωή τους



Χαστούκι στα μούτρα των καθ' έξιν λασπολόγων του σοσιαλισμού είναι οι κατά καιρούς έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν τη γνώμη των ανθρώπων του μόχθου για το σύστημα όπου όλες τους οι ανάγκες καλύπτονταν πλήρως και για τους ηγέτες του, ανάμεσά τους και ο Ι. Στάλιν.
Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 60 χρόνια απ' το θάνατο του σοβιετικού ηγέτη, και μοναδικού ίσως που έχει δεχτεί τόνους λάσπης - παρεμπιπτόντως και μιας και μιλήσαμε για λασπολόγους, το ΑΠΕ αναφέρεται σε «δικτάτορα» και σε «καθεστώς τρομοκρατίας και αυθαιρεσιών» που «σημαδεύτηκε με την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων» - δείχνει ότι οι μισοί Ρώσοι εκτιμούν πως έπαιξε θετικό ρόλο. Μόλις 10% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο ρόλος του ήταν «αναμφισβήτητα αρνητικός» κι ένα 22% «μάλλον αρνητικός».
Η εφημερίδα «Rossiiskaia Gazeta» γράφει: «Εξήντα χρόνια έχουν περάσει, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτή η εποχή παραμένει χαραγμένη στη συνείδησή μας και στο υποσυνείδητό μας»... Γιατί άραγε; Επειδή όπως διατείνονται εξόντωσε και εκτόπισε εκατομμύρια ανθρώπους; Προφανώς και όχι. Οι άνθρωποι του μόχθου δεν νοσταλγούν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, αλλά ένα σύστημα που είχε τους ίδιους και τις ανάγκες τους στο επίκεντρο, που εξάλειψε προβλήματα που στον καπιταλισμό διαρκώς διογκώνονται και που ενώ τα έκανε όλα αυτά, συνέβαλε τα μέγιστα στη συντριβή του ναζισμού.
Αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Έχει ανεξίτηλα χαραχτεί και στην ιστορία και στη μνήμη των λαών που έζησαν στον σοσιαλισμό και πολλών άλλων που ευεργετήθηκαν απ' την ύπαρξή του.
902.gr

2 σχόλια:

TRASH είπε...

Ενα πολύ σωστό, είχε πει ο Ενβέρ Χότζα.
-"Όποιος δεν υπασπίζεται τον Στάλιν, είναι οπορτουνιστής και δειλός!"

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Προσυπογράφω!!!