Ανοιχτή επιστολή απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενόψει του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που θα γίνει στις 21-24 του Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη, μέσα σε συνθήκες βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης, που συνοδεύεται με παρατεταμένη και άγρια αντεργατική επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Όπως σημειώνει, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, σήμερα, «μπροστά στην ανάγκη να παραμείνει ισχυρός, να συνεχίζει να παίζει ρόλο στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, προσπαθεί με όλα τα μέσα να διατηρήσει τις δυνάμεις του. Στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ τα κρούσματα νοθείας και αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών δε θα λείπουν, με ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, παρ' όλες τις προσπάθειες που η ΔΑΣ έκανε να περιορίσει όσο ήταν δυνατόν αυτή τη γάγγραινα του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ανοιχτή επιστολή της ΔΑΣ, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Εργατική Τάξη, σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.
Στις 21-24 του Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μέσα σε συνθήκες βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης, που συνοδεύεται με παρατεταμένη και άγρια αντεργατική επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στο σύνολό του, σαν "καλός" κοινωνικός εταίρος της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ, με την στάση του και προπαντός με τη δράση του, έβαλε πλάτη να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Σήμερα μπροστά στην ανάγκη να παραμείνει ισχυρός, να συνεχίζει να παίζει ρόλο στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, προσπαθεί με όλα τα μέσα να διατηρήσει τις δυνάμεις του.
Στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ τα κρούσματα νοθείας και αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών δε θα λείπουν, με ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, παρ' όλες τις προσπάθειες που η ΔΑΣ έκανε να περιορίσει όσο ήταν δυνατόν αυτή τη γάγγραινα του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες περιπτώσεις:
  • Στην ΠΝΟ ζει και βασιλεύει ο 330, το αντεργατικό τερατούργημα του 1976 και όχι ο νόμος 1264, όπως στις υπόλοιπες οργανώσεις, για ένα ακόμα συνέδριο. Νόμος όπου η πλειοψηφία αποκλείει τις υπόλοιπες δυνάμεις και εκλέγει όλους τους αντιπροσώπους. Οι εφοπλιστές καταφέρνουν 37 χρόνια τώρα να διατηρούν για τους εργάτες της θάλασσας δικούς τους νόμους.
  • Παρόμοια η κατάσταση και με τα εκφορτωτικά σωματεία που στέλνουν αντιπροσώπους στη δευτεροβάθμια με ψηφίσαντα μέλη ακόμα και με μονοψήφιο αριθμό.
  • Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Π.Α.Ε.) συνεχίζει να προκαλεί. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε προηγούμενο συνέδριο για "καθαρές εκλογές" τις έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια. Στο 35ο Συνέδριο φέρνει 10 αντιπροσώπους. Σε ελάχιστο χρόνο - 2 ημέρες - στο Αγωνιζόμενο Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας !! (Α.Κ.Σ.Π.Ι.Α.) ψήφισαν 2.979 μέλη !!!
  • Επίσης στο Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας (Σ.ΙΔ.Υ.ΠΑ.) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, σε τρεις μέρες, ψήφισαν σε 2 κάλπες για ΔΣ - Εξελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία 3.393 λένε μέλη !!! Σε έναν χώρο όπου οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ δουλεύουν 11 και 12 ώρες χωρίς ανάσα, έσπασαν όλα τα ρεκόρ σε ταχύτητα και σε λίγα δευτερόλεπτα ψήφιζαν!!!! Στην οργάνωση αυτή για το μοίρασμα των κουκιών γίνεται μάχη ανάμεσα σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και τελευταία την ΑΠ.
  • Πάρτι νοθείας επίσης στα παραρτήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ΕΚ Κοζάνης από την ΠΑΣΚΕ κύρια και την ΔΑΚΕ όπου ψηφίζουν στη ΓΕΝΟΠ και στην ΟΜΕ και στο Εργατικό Κέντρο. Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ, 2 Σωματεία της ΕΤΕ-ΔΕΗ, 2 Σωματεία της ΠΕΠ-ΔΕΗ , η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού ΔΕΗ, οι Ιατρικοί Επισκέπτες Δ. Μακεδονίας.
  • Στο ΕΚ Ηρακλείου, σωματεία επιρροής της ΠΑΣΚΕ, όπως το Σωματείο Οδηγών Ταξί Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ Αν. Κρήτης, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Κρήτης, ο Σύλλογος ΕΛΤΑ Ν.Ηρακλείου, ψήφισαν και στις Ομοσπονδίες τους.
  • Στην Καλαμπάκα τα σωματεία φαντάσματα Πανθεσσαλικό που στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων το εξαφάνισαν και το Συνδικάτο Μετάλλου που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, φέρνουν αντιπρόσωπο!! Και η ΠΑΣΚΕ βρίσκεται και εδώ ξανά εκτεθειμένη και μάλιστα ανεπανόρθωτα.
  • Στο Νομό Πέλλας, τα τρία Εργατικά Κέντρα φέρνουν 8 αντιπροσώπους !!! Στην Έδεσσα τα 2 ΕΚ, ένα ΠΑΣΚΕ και ένα ΔΑΚΕ, από τρεις αντιπροσώπους έκαστος, έχουν συνολικά περίπου 23 ίδια σχεδόν σωματεία π.χ. Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων Φρούτων Λαχανικών. Στα Γιαννιτσά το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών έκανε αρχαιρεσίες χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο και οι 37 ψηφίσαντες δίνουν άλλον έναν αντιπρόσωπο στην ΠΑΣΚΕ.
  • Εκεί όμως που η νοθεία "βγάζει μάτια" είναι στην Αργολίδα, όπου τα ΕΚ Άργους και Ναυπλίου κάνουν θραύση, η ΔΑΚΕ σ’ αυτά τα εργατικά κέντρα έδωσε τα ρέστα της. Αφού στέλνουν 7 αντιπροσώπους !!! Στο Άργος 802 ψήφισαν στην επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, άλλοι 898 ψήφισαν στα συσκευαστήρια, 410 στα καταστήματα τροφίμων, 247 ψήφισαν από τους φούρνους ! 249 από τον τύπο και χαρτί, 268 στις τουριστικές επιχειρήσεις, 334 χειριστές μηχανοδηγοί, 210 μηχανοτεχνίτες, 190 ηλεκτροτεχνίτες, 280 ιδιωτικοί υπάλληλοι, 170 κλωστοϋφαντουργοί, 110 στις ανασκαφές, 110 επίσης πλινθοποιοί - κεραμοποιοί.
  • Στο Ναύπλιο 304 στην κονσερβοποιία, 413 στο καφεζ/ριων και ξεν/χειων ύπνου & μπαρ, 216 σε άλλα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα στην Ερμιονίδα κλπ. Στο Ναύπλιο από τα 9 Σωματεία, τα 5 έκαναν εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο!! Στο Άργος οι καταστάσεις ψηφισάντων και τα μητρώα μελών σε αρκετά σωματεία δεν έχουν παρά ένα όνομα, στο Σωματείο Τροφίμων π.χ. πέρα από τις άλλες παρατυπίες, μέλος του ΔΣ του Σωματείου δεν υπάρχει ούτε στο μητρώο μελών, ούτε στην κατάσταση ψηφισάντων!!
  • Στην Ευρυτανία το ΕΚ επιρροής της ΠΑΣΚΕ σε 4 Σωματεία έκαναν εκλογές ανά 2, την ίδια μέρα με τον ίδιο δικαστικό αντιπρόσωπο!!! Ο δικαστικός έδωσε βεβαίωση ότι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12, στις 8 Απρίλη του 2012, ψήφισαν 160 οικοδόμοι και από τις 12.05 μέχρι τις 2 την ίδια μέρα, ψήφισαν άλλοι 161 εργαζόμενοι στο Σωματείο Τεχνικών Έργων και Συναφών !!! Ο ίδιος δικαστικός στις 17 Οκτώβρη του 2012 παρέστη στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπου από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 της ίδιας μέρας ψήφισαν 144 εργαζόμενοι και από τις 7.05 μέχρι τις 8 μ.μ. της ίδιας μέρας στο Σωματείο Δασεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων ψήφισαν 36 εργαζόμενοι.
Μεγάλη μάχη για τον έλεγχο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στο εμπόριο, μέσα από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δίνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες των πολυκαταστημάτων Σούπερ Μάρκετ κλπ. Σε αυτούς τους χώρους χέρι-χέρι με την εργοδοσία συνδικαλιστές της ΑΠ του Σύριζα κάνουν θραύση. Σωματεία που εμφανίζονται σε κάθε Συνέδριο της Ομοσπονδίας ή των ΕΚ με δεκάδες αντιπροσώπους που εκλέγονται σε συνεργασία με την μεγαλοεργοδοσία, αλλοιώνουν με βάναυσο και προκλητικό τρόπο τη νοημοσύνη όλων των εργαζομένων, τα παραδείγματα με το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων και Εμπορίου με 4.600 ψηφίσαντα μέλη περίπου και του Σωματείου των Εργαζομένων στο Σκλαβενίτη με 2.208 είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Σωματεία όπου τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων είναι διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων.
Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Εργατικής Τάξης, όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους μέχρι να καταφέρουν να περιορίσουν αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα που έχουν στοιχίσει ανεπανόρθωτα στους εργαζόμενους.
Ο δρόμος για Συνδικάτα αγωνιστικά, ταξικά προσανατολισμένα, όργανα πάλης στα χέρια των εργαζομένων είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος. Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουν να διαβαίνουν όσο σκληροτράχηλος και αν είναι, οι εργαζόμενοι αυτόν το δρόμο πρέπει να διαλέξουν για να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας».
902.gr