Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ελισαίος Βαγενάς: Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και από το παράδειγμα της Κύπρου


Το παράδειγμα της Κύπρου είναι πάρα πολύ χρήσιμο και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, τόνισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, μιλώντας την εκπομπή «Δευτέρα με Παρασκευή στον 902» και στο δημοσιογράφο Ανδρέα Θερμό.
Όπως σημείωσε, και στην Κύπρο αποτυπώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μονοπωλιακές επιχειρήσεις, τράπεζες και οργανισμούς, για το πως θα επιμεριστούν τα βάρη της κρίσης. Όπως υπογράμμισε, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε μια σαφής προσπάθεια του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου να εξαναγκάσει το ρωσικό κεφάλαιο να πληρώσει για την καπιταλιστική κρίση που εκτυλίσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ελισαίος Βαγενάς υπογράμμισε ότι το παράδειγμα της Κύπρου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον εργαζόμενο στην Ελλάδα να βγάλει συμπεράσματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα μπορούσε μια αριστερή κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, χωρίς να πειράξει το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και με αυτό το μείγμα πολιτικής να ζήσει ο κόσμος χωρίς κρίσεις. Η Κύπρος, σημείωσε, αποδεικνύει ότι αυτό δεν γίνεται.
Επίσης, ούτε εάν οριοθετηθεί η ΑΟΖ και αρχίσει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, όπως έκανε η Κύπρος και παρουσιάζουν ως λύση η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, ο λαός θα σωθεί. Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιος διαχειρίζεται τον πλούτο, είπε χαρακτηριστικά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: