Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Βατικανό: Δεν ξέρουν ακόμα αν θα είναι Πάπισσα ή Πάπας


Μαύρος καπνός απ' το κονκλάβιο.
Σα να λέμε ότι κάτι έπαθε η φοράδα στ' αλώνι.
Μας έχουν πρήξει τόσες μέρες με αναλύσεις για το πώς μαζεύονται, τι είδους φασιανούς τρώνε στις ειδικές σουίτες του Βατικανού που οι επίσκοποι  συνομιλούν με το θεό για να αποφασίσουν ποια πάπισσα ή πάππα θα εκλέξουν. 
Η αγωνία τους είναι το ίδιο κάλπικη με το ερώτημα για το αν η επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας θα είναι κεντροαριστερή ή αριστεροκεντρική.
Παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά στην πλάτη των λαών. Και με την εκλογή της Πάπισσας ή Πάπα και με την εκλογή της ιταλικής κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης, τελικά, που έχει προαποφασισμένη αποστολή: να κρατήσει καθηλωμένη την εργατική τάξη: Να προσκυνά κάθε Πάπισσα ή Πάπα, κάθε καπιταλιστή, ό,τι κι αν φορά αυτός (παντελόνια ή φουστάνια ή τα ράσα ενός αμφί εκπροσώπου του θεού, του δικού τους θεού).
Έλεος; Όχι! Κανένα έλεος. Όσα λιγότερα καντήλια ανάβουν οι εργάτες, τόσο πιο γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ. Και είναι  δικιά τους η επιλογή το πού και πώς θα ζήσουν. Με μια πάπισσα στο σβέρκο, ή πρωτοψάλτες στους ύμνους του δικού τους βασιλείου
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: