Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η «θεωρία των άκρων» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Του Μανώλη Αντωνίου
Τον χορό της αντιδραστικής «θεωρίας των δυο άκρων» σέρνουν στη ΝΔ, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας χτες στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, φρόντισε να την επαναφέρει. Η αντιδραστική αυτή θεωρία είναι πολύ …αγαπητή στον πρωθυπουργό και άλλα στελέχη της ΝΔ, που δε χάνουν ευκαιρία να την αναμασούν προκειμένου να χτυπήσουν -πότε άμεσα πότε έμμεσα- το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές. Γιατί ακόμα και όταν προσαρμόζουν την αντιδραστική «θεωρία των άκρων», το βλέμμα το έχουν στραμμένο εκεί που πραγματικά φοβάται το σύστημα, δηλαδή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και στο ΚΚΕ.
Αυτό το έκανε ακόμα πιο λιανό ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή στην κρατική τηλεόραση είπε και απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του, ότι δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι επιδιώκει συνεργασία με ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ «αμφισβητεί ρητά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ, αμφισβητεί ρητά την παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ και έχει και ορισμένες ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η αστική δημοκρατία, οι οποίες κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «σαφώς και τοποθετείται στο απόλυτο άκρο του ιδεολογικού συστήματος».
Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής: Άκρο είναι το ΚΚΕ. Και μάλιστα, κατά τον Κ. Μητσοτάκη, είναι οι ιδέες και οι θέσεις του ΚΚΕ που κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας!
Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι πίσω από τις αντιρατσιστικές κορώνες, πίσω από τα σταυροκοπήματα της αστικής τάξης και τα «απεταξάμην» τον ναζισμό, πίσω από τις δήθεν δημοκρατικές ρυθμίσεις τους, οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης εκείνο που επιχειρούν να ποινικοποιήσουν είναι ακόμα και οι ιδέες, όχι όλες, αλλά οι ριζοσπαστικές ιδέες και οι θέσεις που μπορούν να αφυπνίσουν τον λαό, να τον χειραφετήσουν, να γίνουν η μαγιά για την οργάνωσή του και την αντεπίθεσή του. Γι’ αυτό και είναι μόνιμα στο στόχαστρό τους το ΚΚΕ. Ο λαός έχει πείρα και δεν πρόκειται να δεχθεί τον κάθε κ. Μητσοτάκη να σπέρνει το δηλητήριο της αντιδραστικής θεωρίας που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: